ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανάγκη αλλαγής σελίδας στον Αλμυρό

ανάγκη-αλλαγής-σελίδας-στον-αλμυρό-316271

Υπογραμμίζει ο υποψήφιος Δήμαρχος, Ν. Τσανής σε ανοιχτή επιστολή του προς τους δημότες

Ανοιχτή επιστολή προς τους δημότες Αλμυρού απευθύνει ο επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης και υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Τσανής. Το στοίχημα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών είναι για τον κ. Τσανή η αλλαγή σελίδας για τον Αλμυρό, ο οποίος δεν πρέπει να αφήσει να πάνε άλλα χρόνια χαμένα.

Στην επιστολή του ο κ. Τσανής αναφέρει:

«Ενα μήνα πριν από τις Δημοτικές εκλογές για το Δήμο Αλμυρού, ίσως τις κρισιμότερες για την πορεία του τόπου μας, το προεκλογικό σκηνικό έχει στηθεί.

Από τη μια πλευρά η γραμμή του παλιού. Ορισμένοι δημοτικοί και κομματικοί παράγοντες που πρωταγωνιστούν για χρόνια στα τοπικά δρώμενα και συμμετέχουν ή στηρίζουν τους συνδυασμούς του χθες. Είναι εξόφθαλμη η συντονισμένη προσπάθεια πολλών από αυτούς, που επί χρόνια διαχειρίστηκαν το Δημοτικό ή Δημόσιο χρήμα στην περιοχή μας, να καταλάβουν ή να ανακαταλάβουν την τοπική εξουσία, προκειμένου να προωθήσουν δικά τους συμφέροντα ή συμφέροντα «ημέτερων» ομάδων, χωρίς να κάνουν ούτε αναφορά για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

Κινούνται στο παρασκήνιο όπως έχουν μάθει να κάνουν τόσα χρόνια. Στην προσπάθειά τους αυτή, τάζουν, πιέζουν ακόμη και εκβιάζουν για στήριξη και συμμετοχή στα ψηφοδέλτια. Δεν έχουν συγκεκριμένη πολιτική και όραμα για τον τόπο μας, προσπαθούν να εξαπατήσουν τους δημότες με «κούφιες» υποσχέσεις ή να κάνουν επίκληση στα κομματικά πιστεύω των δημοτών παραφράζοντας εσκεμμένα τον χαρακτήρα των δημοτικών εκλογών. Είναι κλειστές ομάδες που θέλουν ως λάφυρο τη Δημοτική εξουσία και κάθε φορά ξεχνάνε την επόμενη των εκλογών αυτά που υποσχόταν προεκλογικά.

Εμφανίζονται ως αντίπαλοι αλλά είναι όψεις του ίδιου νομίσματος. Η όψη της απραξίας και της παράλυσης μαζί με την όψη του παλαιοκομματικού και της οπισθοδρόμησης.

Από την άλλη πλευρά η γραμμή του νέου, του άφθαρτου, της πολιτικής ανανέωσης στα δημοτικά δρώμενα. Για πρώτη φορά στην περιοχή μας, δημότες από όλο το πολιτικό φάσμα, βάζοντας στην άκρη τις ιδεολογικές διαφορές, χωρίς καμία κομματική εξάρτηση, χωρίς κομματική καθοδήγηση, χωρίς εξαρτήσεις από συμφέροντα, αποφασίσαμε να υψώσουμε το ανάστημά μας για να διεκδικήσουμε καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.

Μέσα από συζητήσεις, συσκέψεις, λαϊκές συνελεύσεις, δραστηριότητες για την ανάδειξη των προβλημάτων του τόπου μας, γεννήθηκε η Ενωτική Δημοτική Κίνηση. Με πυξίδα τις αποφάσεις των λαϊκών συνελεύσεων, τη Διακήρυξη Αρχών και τους Βασικούς Στόχους Προγράμματος διαμορφώνουμε μαζί με την τοπική κοινωνία όραμα και υλοποιήσιμο σχέδιο για τον τόπο μας.

Την Ενωτική Δημοτική Κίνηση στηρίζουν και πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο της, δημότες που έχουν τις ικανότητες, τη δύναμη και είναι αποφασισμένοι να πρωταγωνιστήσουν ανιδιοτελώς για να διεκδικήσουμε ανταγωνιστικά καλύτερο μέλλον για την περιοχή μας και τους ανθρώπους της.

Αγαπητοί συνδημότες,

ο τόπος μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, από όλους μας εξαρτάται αν θα βάλουμε τις βάσεις για την αναπτυξιακή ταυτότητα της περιοχής μας, αν θα διεκδικήσουμε την βελτίωση της ζωής μας, ή θα αφήσουμε να βαθύνουν τα αδιέξοδα και να ακολουθήσει η παρακμή. Ο Αλμυρός και η περιοχή του δεν έχει το δικαίωμα να χάσει άλλα πέντε χρόνια, πρέπει να αλλάξει σελίδα.

Ηρθε η ώρα, η ψήφος του δημότη να αποδειχτεί πιο ισχυρή από τις μεθόδους αυτών που έχουν μάθει να ικανοποιούν τα δικά τους μόνο συμφέροντα σε βάρος των δικαιωμάτων του συνόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου