ΑΛΜΥΡΟΣ

Αξέχαστη η εκδρομή στην Ιστιαία Εύβοιας

αξέχαστη-η-εκδρομή-στην-ιστιαία-εύβοι-420586

Οι κυνηγοί επέστρεψαν ικανοποιημένοι

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων έμεινε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμυρού από την ημερήσια εκδρομή στην Ιστιαία Εύβοιας την Κυριακή, 6 Ιουλίου.

Τα μέλη του Συλλόγου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιστιαίας που μερίμνησε ώστε οι εκδρομείς να ξεναγηθούν σε μουσεία και γραφικές εκκλησίες και να απολαύσουν ένα δροσιστικό διάλειμμα στην παραλία Κανατάδικα.

Φτάνοντας στην Ιστιαία μέσω Γλύφας – Αγιόκαμπου, συγκεκριμένα, τους εκδρομείς καλωσόρισε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιστιαίας που τους συνόδευσε σε εκτροφείο θηραμάτων της Δ’ ΚΟΣΕ στη Σύμη Ιστιαίας. Οι υπάλληλοι του εκτροφείου που παράγει ορεινές και πεδινές πέρδικες ξενάγησαν τους κυνηγούς στις εγκαταστάσεις της μονάδας.

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμυρού, Δημήτρη Βελάνη, επρόκειτο για ένα από τα σπουδαιότερα στο είδος του μουσεία. Τα μέλη του Συλλόγου εντυπωσιάστηκαν από τη σπανιότητα των εκθεμάτων τα οποία, όπως επισημάνθηκε στην ξενάγηση, εμπλουτίζονται συνεχώς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα εκθέματα μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνεται η μεγαλύτερη στην Ελλάδα συλλογή πτηνών με 217 είδη, μεγάλος αριθμός θηλαστικών, ερπετών, αμφίβιων, ψαριών, οστράκων, κοχυλιών, εντόμων, πετρωμάτων και ορυκτών.

«Ολοι εκεί μείναμε πραγματικά ενθουσιασμένοι αφού το θέαμα ήταν εντυπωσιακό» πρόσθεσε.

Επόμενη επίσκεψη των εκδρομέων ήταν αυτή στη γραφική εκκλησία της Παναγίας Ντινιούς, ενώ ακολούθησε ένα δροσιστικό διάλειμμα στην παραλία Κανατάδικα.

Συγκεκριμένα τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου απόλαυσαν το καφέ τους στην πλατεία της πόλης και στη συνέχεια επισκέφτηκαν τη γραφική εκκλησία. Ο Ιερέας του Ναού τους καλωσόρισε και τους ενημέρωσε για την ιστορία της εικόνας της Παναγίας.

Στα Κανατάδικα, οι κυνηγοί απόλαυσαν ένα δροσερό διάλειμμα με κολύμπι στην πεντακάθαρη παραλία όπου έμειναν αρκετές ώρες προκειμένου να πάρουν το γεύμα τους αλλά και να ξεκουραστούν.

Η επίσκεψη στην Αιδηψό

Καθ’ οδόν προς Αιδηψό οι κυνηγοί επισκέφτηκαν τους Ωρεούς. «Είδαμε το άγαλμα του θρυλικού Ταύρου και -μέσω Νέου Πύργου- φτάσαμε στη γνωστή Λουτρόπολη, όπου κάποιοι έκαναν απογευματινό και ιαματικό μπάνιο και όλοι ήπιαν τον καφέ τους ή απόλαυσαν τα πασίγνωστα παραδοσιακά γλυκά και παγωτά» κατέληξε ο κ. Βελάνης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου