ΑΛΜΥΡΟΣ

Η Εκκλησία φάρμακο στην κρίση επισήμανε ο Μακαριώτατος από τον Αλμυρό

η-εκκλησία-φάρμακο-στην-κρίση-επισήμα-425613

O Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος παρέστη στα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου Αγ. Αθανασίου του Αθωνίτου στον Πλάτανο

Ανεπίσημη επίσκεψη στην επαρχία Αλμυρού πραγματοποίησε, για λίγες ώρες, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, το πρωί του Σαββάτου 5 Ιουλίου. Ο Μακαριώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στα Θυρανοίξια και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, στο Ι. Παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου, στην περιοχή του Πλατάνου Αλμυρού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιγνάτιος προσφώνησε τον Μακαριώτατο, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευλογία η παρουσία σας σήμερα στον Αλμυρό. Είναι μια ευλογημένη περιοχή, όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία, η εργατικότητα, η ενότητα, η δυνατότητα να εκσυγχρονίζει κανείς τα μέσα, δημιουργεί παραγωγή, δίνει οφέλη στον τόπο και προοδεύουν οι άνθρωποι».

Παράλληλα ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε, απευθυνόμενος στον κ. Ιερώνυμο: «Είστε πρωτεργάτης στο επίπονο έργο που η Εκκλησία έχει αναλάβει, να κρατήσει το φρόνημα του λαού μας, την ενότητα και τη συνοχή του, να μην αφήσει κανένα άνθρωπο μόνο, χωρίς ένα πιάτο φαγητό, χωρίς κάπου να κοιμηθεί, χωρίς φάρμακα και περίθαλψη. Και θέλουμε και γι’ αυτό να σας ευχαριστήσουμε, γιατί έχετε γίνει πρότυπο για όλους μας… Σήμερα, χάρη σε Σας, όλοι, πλέον, σέβονται και εκτιμούν την Εκκλησία, για το έργο που επιτελεί και στις δύσκολες αυτές ημέρες…».

Από τη μεριά του ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και σημείωσε πως «η αλήθεια είναι ότι ο σκοπός της Εκκλησίας είναι ο ίδιος, από τότε που γεννήθηκε και πορεύεται, μέχρι τα έσχατα. Πρώτα απ’ όλα να μαθαίνει στον άνθρωπο την πραγματική ζωή. Και το δεύτερο, να δίνει αγάπη. Ετσι, λοιπόν, θα ξεπεράσουμε κι αυτή την κρίση, θα περάσουμε στην απέναντι όχθη, αλλά χρειάζεται αγώνας».

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος τόνισε ότι «η Εκκλησία μας, όχι μόνο στο κέντρο, αλλά από άκρη σε άκρη της πατρίδας μας, έκανε και κάνει έναν τεράστιο αγώνα αυτή τη στιγμή, ώστε να μη μείνει κανείς μόνος του στις ανάγκες, αλλά να έχει τη συμπαράσταση των άλλων συνανθρώπων. Η ενότητα του λαού μας είναι το πρώτο και το κυριότερο ζητούμενο. Οι ταγοί της Εκκλησίας στάθηκαν στο ύψος τους και διοργάνωσαν, συντόνισαν, συγκέντρωσαν και στη συνέχεια κατένειμαν αυτή την αγάπη, όπως λέγει και ο Απόστολος Παύλος ή οι οικονομολόγοι σήμερα, σε μια οικονομία επάρκειας, η οποία είναι σε θέση να βοηθήσει τον άλλον».

Έχοντας υπ’ όψιν τί έγινε και τί γίνεται στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην περιοχή των Αθηνών, που είναι πιο ζωντανή η κρίση, «μπορώ να πω ότι οι Έλληνες αντέχουν. Είναι δύσκολες οι ώρες και αυτή η αντοχή δεν είναι η οικονομική, αλλά η πνευματική και κάτω απ’ αυτή την αντοχή ο καθένας συμβάλει, λίγο ή πολύ, αλλά κυρίως, με το ότι όλοι μαζί μπορούμε να ζήσουμε και να κάνουμε τη ζωή μας ανετότερη, ή τουλάχιστον πιο εύκολη. Αυτή είναι και η ελπίδα μας και πιστεύουμε ότι το έχουν καταλάβει και οι Ελληνες».

Αναφερόμενος παράλληλα στους κυβερνώντες, ο Μακαριώτατος σημείωσε μεταξύ άλλων «δεν ξέρω αν οι ταγοί μας το έχουν συνειδητοποιήσει, διότι καλή είναι η βοήθεια απ’ έξω, καλές είναι οι συναντήσεις και οι συζητήσεις, οι λήψεις των μέτρων, αλλά αυτά είναι ασπιρίνες. Οι ασπιρίνες βοηθάνε στον πυρετό, αλλά δεν θεραπεύουν. Περνάει για λίγο και πάλι ξαναέρχεται η αρρώστια. Η Εκκλησία μας διδάσκει ότι το φάρμακο σε κάθε κρίση, είτε προσωπική, είτε γενικότερη, είναι η μετάνοια. Και μετάνοια σημαίνει «Αλλάζω μυαλό. Αλλάζω πορεία. Κάνω σκέψεις που με βοηθούν ν’ ακολουθήσω σωστότερο πρόγραμμα, συνεπέστερη ζωή». Αυτό είναι απαραίτητο σήμερα στην Ελλάδα…» κατέληξε.

Το εκκλησάκι βρίσκεται στην υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας γάλακτος και παραγωγής φέτας «FamilyFarm», των Ανδρέα και Ηλία Τσαγκάρη, που αναπτύσσει πολύ σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου