ΤΟΠΙΚΑ

Δίκαιη και αναλογική κατανομή κονδυλίων από το νέο ΕΣΠΑ για το Νοσοκομείο

δίκαιη-και-αναλογική-κατανομή-κονδυλ-844363

Ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας με δημόσια παρέμβασή του

Αναλογική και δίκαιη κατανομή των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ για το Νοσοκομείο Βόλου ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας προκειμένου να μπορέσει το νοσηλευτικό ίδρυμα να επιτελέσει το ρόλο του χωρίς προβλήματα.

Με δημόσια παρέμβασή του ο Ιατρικός Σύλλογος έρχεται να ενώσει τη φωνή του μαζί με όλους τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς της υγείας που μετά τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ χτύπησαν «καμπανάκι» προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παραγκωνισμού του Αχιλλοπουλείου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος μάλιστα καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να χειριστούν τα θέματα του «Aχιλλοπούλειου» με νηφαλιότητα και σοβαρότητα τονίζοντας ότι τα θέματα της υγείας δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από κανέναν.

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο θεωρείται αναγκαίος ο εξοπλισμός και ο εκσυγχρονισμός του Νοσοκομείου Βόλου σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες, σε συνδυασμό με την απαραίτητη στελέχωσή του σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου -όπως τονίζεται- να μπορέσει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής μας σε θέματα δευτεροβάθμιας παροχής υγείας.

Αναφέρεται στην επιτυχία της προηγούμενης διοίκησης του Γ.Ν.Β. και των υπηρεσιών να εντάξουν και να απορροφήσουν σημαντικά κονδύλια με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί με επιτυχία, σημαντικό έργο εκσυγχρονισμού του Νοσοκομείου Βόλου (όπως ανακαίνιση παλαιάς πτέρυγας, προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου κ.λ.π.) σπεύδει όμως να σημειώσει ότι οι ανάγκες του Νοσοκομείου Βόλου, προκειμένου να επιτελέσει τον ρόλο του όπως πρέπει, δεν έχουν ικανοποιηθεί πλήρως.

«Οι ανάγκες αυτές έχουν ήδη καταγραφεί -αναφέρει ο Ι.Σ.Μ.- από τα αρμόδια όργανα του Νοσοκομείου Βόλου και έχουν γνωστοποιηθεί στην 5η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, η οποία με την αρμοδιότητα που έχει πρέπει να τις ιεραρχήσει δίκαια σε σχέση με τις ανάγκες και των υπολοίπων Νοσοκομείων της αρμοδιότητάς της και στη συνέχεια να τις αποστείλει στο υπουργείο Υγείας προς λήψη οριστικών αποφάσεων. Θεωρούμε ότι ιεραρχικά οι ανάγκες αυτές πρέπει είναι η λειτουργία μονάδα στεφανιογραφίας στην Καρδιολογική Κλινική, ο εξοπλισμός με νέα μηχανήματα της Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η εγκατάσταση Μαγνητικού Τομογράφου κ.λ.π.

Αναγνωρίζουμε τις ανάγκες και των άλλων Νοσοκομείων της περιοχής μας, αλλά απαιτούμε αναλογική και δίκαιη κατανομή των σχετικών κονδυλίων».

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «δεν στηρίζουμε πρακτικές χρησιμοποίησης των προβλημάτων παροχής υγείας για εκμετάλλευση από κανέναν. Η επίλυση των προβλημάτων υγείας χρειάζεται νηφαλιότητα, σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και τεκμηρίωση απόψεων από όλους, προκειμένου να διαφυλαχθεί με τον καλύτερο τρόπο το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου που είναι η υγεία του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου