ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στα 13,6 εκατομμύρια ο προϋπολογισμός

στα-136-εκατομμύρια-ο-προϋπολογισμός-59820

Την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου Ρήγα Φεραίου για το 2013 αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο. Το ύψος του προϋπολογισμού είναι 13,6 εκατομμύρια ευρώ με αντίστοιχα έσοδα και έξοδα και κινείται στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του σχεδίου του προϋπολογισμού, όπως παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι η αποπληρωμή των περισσότερων οφειλών των προηγούμενων ετών, η συγκράτηση των δαπανών, η διατήρηση σε καλά επίπεδα του ταμειακού υπολοίπου, αλλά και η ρεαλιστική προσέγγιση της επίτευξης των στόχων με τα έσοδα, σε μια περίοδο μάλιστα που οι κρατικές χρηματοδοτήσεις μειώνονται διαρκώς.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά από τη Δημοτική Αρχή «στόχος μας είναι να κρατήσουμε σταθερό το τιμόνι της διαχείρισης των οικονομικών πεπραγμένων. Και αυτό το έχουμε πετύχει».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο, η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως το σχέδιο του προϋπολογισμού, ύψους 13,6 εκατομμυρίων ευρώ διαμορφώθηκε σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και κινείται στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τον υπολογισμό των εσόδων και για αυτό είναι μειωμένα τα τακτικά έσοδα. Επίσης, είναι αυξημένα τα έκτακτα έσοδα σε σχέση με πέρυσι, γιατί έχουν προβλεφθεί τα έργα του ΕΣΠΑ για τα οποία έχουμε εντάξεις και ένα ποσό για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς υπάρχει η υπόσχεση από το αρμόδιο Υπουργείο ότι αυτές θα καταβληθούν στους δήμους μέσα στο 2013».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την ελλιπή κρατική χρηματοδότηση, σχεδιάσαμε ένα προϋπολογισμό ο οποίος κινείται σε πολύ καλά επίπεδα, με σαφή ρεαλιστικά στοιχεία και με δεδομένη την απρόβλεπτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την κρατική χρηματοδότηση. Δυστυχώς οι χρηματοδοτήσεις από το Κράτος μειώνονται διαρκώς ακόμη και στο ζήτημα της μισθοδοσίας του προσωπικού, ενώ υπάρχει και η οικονομική αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ωστόσο για το 2012 ακολουθήσαμε μια συνετή οικονομική πολιτική καταφέρνοντας να μειώσουμε τις λειτουργικές δαπάνες σε πολύ μεγάλο ποσοστό, χωρίς όμως να περιορίσουμε τα έργα και τις παρεμβάσεις μας. Παράλληλα μειώσαμε και άλλο τις πολλές οφειλές που κληρονομήσαμε, ενώ διαθέτουμε και μια οικονομική δυνατότητα για τη συνέχεια.

Σε γενικές γραμμές με σωστή διαχείριση των οικονομικών, προσεκτικές κινήσεις και σταθερές επιλογές έχουμε καταφέρει να κρατάμε σταθερά το τιμόνι της οικονομικής πορείας του δήμου υλοποιώντας έργα και δημιουργώντας νέες δομές.

Και προχωρούμε σταθερά σε ενέργειες εξισορρόπησης της οικονομικής κατάστασης στο δήμο μας, χωρίς να λάβουμε κανένα νέο δάνειο και δίχως να χρεώσουμε το δημότη ούτε με ένα ευρώ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου