ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Προσλήψεις 8μηνιτών

προσλήψεις-8μηνιτών-61836

Στη σύμβαση οκτάμηνης διάρκειας με έντεκα εργαζόμενους προχώρησε πριν μερικές ημέρες ο Δήμος Ρήγα Φεραίου για την κάλυψη κενών στο προσωπικό. Οι εργαζόμενοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας, όπως είναι η καθαριότητα.

Οι προσλήψεις έγιναν με την έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών και μέσω ΑΣΕΠ μετά από υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.
Το Υπουργείο Εσωτερικών κάθε χρόνο εγκρίνει την προκήρυξη θέσεων οκτάμηνης σύμβασης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό που υπάρχουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου εγκρίθηκαν τελικά έντεκα θέσεις, αν και είχαν ζητηθεί περισσότερες. Πριν μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων σύμφωνα με τα κριτήρια που θέτει το ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα από τις έντεκα θέσεις οι οκτώ αφορούν σε θέσεις εργατών καθαριότητας, οι δύο θέσεις οδηγών απορριμματοφόρων και η μία θέση χειριστή γκρέιντερ.
Τις προηγούμενες μέρες υπογράφηκαν στο Δήμο Ρήγα Φεραίου οι συμβάσεις των έντεκα εργαζομένων προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Διανεμήθηκαν τρόφιμα
Στο μεταξύ ξεκίνησε χθες στο Δήμο Ρήγα Φεραίου η διανομή δωρεάν τροφίμων σε δικαιούχους που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Οι περιοχές, όπου διανεμήθηκαν τα πρώτα δέματα με τα τρόφιμα, ήταν το Βελεστίνο, η Χλόη, ο Άγιος Γεώργιος και το Περίβλεπτο.

Γραβιέρα, ρύζι, ζυμαρικά και ελαιόλαδο ήταν τα προϊόντα που μοιράστηκαν, ενώ το τυρί φέτα θα μοιραστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο Δήμος θα διανείμει συνολικά σε 1.700 δικαιούχους τις εξής ποσότητες τροφίμων: φέτα ΠΟΠ 2.521,5 κιλά, ζυμαρικά 8.405 κιλά, ελαιόλαδο 3.362 κιλά, ρύζι 11.767 κιλά και γραβιέρα Κρήτης 840,5 κιλά.

Όπως τονίζεται από τη Δημοτική Αρχή, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν σημαντική, καθώς αρκετές οικογένειες, αλλά και μοναχικοί άνθρωποι ανέμεναν αυτή τη βοήθεια. Η αρμόδια επιτροπή είχε καταγεγραμμένους τους δικαιούχους σε κάθε περιοχή για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα. Όσοι δικαιούχοι δεν προσήλθαν για διάφορους λόγους στο σημείο της διανομής χθες, θα επιχειρηθεί να τους μοιραστούν τα δέματα ακόμη και κατ΄ οίκον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου