ΤΟΠΙΚΑ

Εικόνα εγκατάλειψης στη μαρίνα του Βόλου

εικόνα-εγκατάλειψης-στη-μαρίνα-του-βό-851206

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει η μαρίνα μπροστά από την παραλία του Βόλου, η οποία κόστισε εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές από πόρους του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Ένα έργο το οποίο εδώ και τρία χρόνια έχει εμπλακεί στη διελκυνστίνδα δύο Υπουργείων, το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, καθώς το πρώτο διεκδικεί για λογαριασμό του τη χερσαία ζώνη. «Το πρόβλημα με τις φθορές θα το δούμε αργότερα. Εκείνο που μας απασχολεί τώρα, λέει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Αλεξ. Βαλασσάς, είναι να λειτουργήσει η μαρίνα. Μας έχει υποσχεθεί η Γενική Γραμματεία Λιμένων του ΥΕΝ ότι το πρόβλημα θα λυθεί με νομοθετική ρύθμιση που θα γίνει μέσα στο Σεπτέμβριο».
Εξάλλου έκλεισε η πίστωση της εργολαβίας για τον επιβατικό σταθμό (τέρμιναλ), για την αποπεράτωση του οποίου, όπως λέει ο κ. Βαλασσάς, απαιτείται άλλο 1.500.000 ευρώ που μαζί με το έργο της επέκτασης του κεντρικού προβλήτα που επίσης ολοκληρώθηκε θα δώσουν νέα πνοή στο λιμάνι, καθώς θα μπορούν τα κρουαζιερόπλοια να «δένουν» στην κεντρική προβλήτα, από την προβλήτα των σιλό στον ελλιμενίζοντα μέχρι σήμερα. Για την αποπεράτωση του τέρμιναλ απαιτούνται πρόσθετοι πόροι ύψους 1.500.000 ευρώ από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, με το Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΛΒ να εκφράζει την εκτίμηση ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα περίπου χρόνο.
Επίσης ένα σημαντικό έργο που δημοπρατείται μέσα στις επόμενες μέρες είναι αυτό της γεφύρωσης του χειμάρρου Ξηριά που θα ανακουφίσει το κέντρο του Βόλου από την κίνηση των βαρέων φορτηγών αυτοκινήτων, καθώς τα τελευταία όταν ολοκληρωθεί το έργο θα κινούνται προς και από το λιμάνι από τον κόμβο της Μπουρμπουλήθρας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου