ΤΟΠΙΚΑ

Χορεύοντας με τις φλόγες

χορεύοντας-με-τις-φλόγες-851206

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στα Σελήνια της Σαλαμίνας, αφού πρώτα προκάλεσε φθορές στις αυλές σπιτιών, απ όπου πέρασε.
Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στο Αλεποχώρι και στη Σαλαμίνα.
Η πυρκαγιά στη Σαλαμίνα εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στα Σελήνια και έφτασε μέχρι τις αυλές σπιτιών, προκαλώντας υλικές ζημιές. Η κατάσταση ωστόσο γρήγορα βελτιώθηκε, καθώς η φωτιά αντιμετωπίστηκε επιτυχώς και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.
Οι άνδρες της Πυροσβεστικής είχαν ζητήσει νωρίτερα από τους κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την παραλία.
Στην περιοχή βρέθηκε και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, ενώ στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος 42 πυροσβέστες με 14 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Στην περιοχή έπνεε δυνατός άνεμος. Φέτος είναι η τρίτη-τέταρτη φορά που ξεσπάει πυρκαγιά στη Σαλαμίνα.
Η φωτιά στο Αλεποχώρι εκδηλώθηκε κοντά στο λιμάνι της Μαυρολίμνης, μεταξύ Αλεποχωρίου και Σχίνου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε από το δρόμο και επεκτάθηκε σε πευκοδάσος. Στο έργο της κατάσβεσης έπαιρναν μέρος 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.
Μεγάλο πύρινο μέτωπο μαινόταν σε δασική έκταση στην Καλλιθέα της Πάτρας, δίχως να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Στην κατάσβεση έπαιρναν μέρος τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και στο Ρέμα του Χαλανδρίου, στο τέρμα της οδού Φραγκοκκλησιάς. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και η φωτιά γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο, χωρίς να απειληθούν κατοικημένες περιοχές. Μικρές εστίες αναζωπύρωσης παρατηρούνταν από το πρωί και στον Υμηττό, αλλά ήταν αντιμετωπίσιμες.
Πυρκαγιά ξέσπασε στη 1 μετά το μεσημέρι και σε δασική έκταση στα Ψαχνά Ευβοίας. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε πευκόφυτη περιοχή κοντά στην Αγία Τριάδα. Πυρκαγιά και στο Πάληρο Λακωνίας, η οποία ήταν σε δύσβατη περιοχή και έκαιγε ξερά χόρτα.
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στους Νομούς Αττικής, Ευβοίας, Λακωνίας, Αργολίδος και Κορινθίας. Επίσης στις Κυκλάδες, τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου