ΤΟΠΙΚΑ

Το ΕΠΑΛ Αγριάς στη χώρα των Σάρδων

το-επαλ-αγριάς-στη-χώρα-των-σάρδων-115820

Στη Σαρδηνία ταξίδεψε το ΕΠΑ.Λ. Αγριάς για συνάντηση εργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ /KA219 Σύμπραξη σχολείων με τίτλο Flying with the wings of Mythology through time and space” (Πετώντας με τα φτερά της Μυθολογίας στο χρόνο και στο χώρο) στο οποίο έχει ρόλο συντονιστή. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο “Salvatore Satta” του Νουόρο (Nuoro) και συμμετείχαν σχολεία από το Breiddalsvik της Ισλανδίας, το Vesilahti της Φινλανδίας, το Cesis της Λετονίας, το Czaplinek της Πολωνία και το El Vendrell της Ισπανίας. Το ελληνικό σχολείο εκπροσώπησαν οι μαθήτριες Μαρία Κασσαβέτη και Χριστίνα Μαλανδρινού από την α’ τάξη και η Φωτεινή Νούλα της β’ τάξης. Συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν η Μαρία Μπάτσιου και η Αναστασία Κουρεντζή.

Στόχος της συνάντησης ήταν η συμμετοχή των μαθητών σε δραστηριότητες που αφορούσαν στη διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων μέσω της μυθολογίας, στην επίδραση της μυθολογίας στις σύγχρονες γλώσσες και στη γνωριμία με την Ιταλική κουλτούρα.

Το ΕΠΑ.Λ. Αγριάς παρουσίασε το μύθο του Μινώταυρου στα πλαίσια της διδασκαλίας της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας χρησιμοποιώντας εποπτικό υλικό σε ομάδες τις οποίες συντόνιζαν οι μαθήτριες του ελληνικού σχολείου. Η δραστηριότητα κορυφώθηκε με το παιχνίδι του λαβύρινθου.

Επιπλέον, η συνάντηση περιλάμβανε δραστηριότητες με τέχνη, μυθολογικές εκφράσεις κι επισκέψεις σε σημεία μυθολογικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος έχοντας ξεναγούς τους συμμαθητές τους από το ιταλικό σχολείο. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η συμμετοχή στο καρναβάλι της Λούλα (Lula) με δρώμενα που θύμιζαν τους κουδουνάδες της Ελλάδας και είχαν ρίζες σε διονυσιακές τελετές.

Οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος έγιναν, επίσης, δεκτοί στο γραφείο EU Direct του Νουόρο, όπου συζητήθηκε η σημασία των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τα συμμετέχοντα σχολεία και τους μαθητές κι επισημάνθηκε η συμβολή του συγκεκριμένου προγράμματος στην υποψηφιότητα της πόλης του Νουόρο ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι θετικότατες ήταν οι εντυπώσεις τόσο των μαθητριών όσο και των εκπαιδευτικών από την φιλοξενία του ιταλικού σχολείου και την όλη διοργάνωση της συνάντησης. Όλοι οι επισκέπτες μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητών και είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την καθημερινότητα των συνομηλίκων τους και των οικογενειών τους. Επίσης, δημιουργήθηκαν νέες φιλίες, οι οποίες συνεχίζουν να καλλιεργούνται μέσω της πλατφόρμας eTwinning.

Τέλος, στην πραγματοποίηση του ταξιδιού στην Ιταλία σημαντική ήταν η συνδρομή του ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου