ΤΟΠΙΚΑ

Ομόρφυναν το κτίριο Μουρτζούκου

ομόρφυναν-το-κτίριο-μουρτζούκου-119953

Δεκαπέντε δενδρύλλια ελιάς και εβδομήντα περίπου πανσέδες και γαρύφαλλα φύτεψαν χθες το πρωί είκοσι μαθητές με τους καθηγητές τους, στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συμμετέχοντας στην κοινή εκπαιδευτική δράση που διοργάνωσε το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Αλμυρού, μαζί με τους μαθητές της β’ τάξης του τομέα Γεωπονίας του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το προαύλιο του Μουρτζούκου άλλαξε όψη χάρη στη συγκεκριμένη δημιουργική δράση, που είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα, με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, να τη χαρακτηρίζει «ευχάριστη έκπληξη», που αποδεικνύει τη «δημιουργικότητα μαθητών και διδασκόντων».

Τα φυτά τα οποία φυτεύτηκαν, παράγονται στο θερμοκήπιο του εργαστηρίου στον Αλμυρό, ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής του 1ο Εργαστηριακού Κέντρου Αλμυρού, Απόστολος Αγγελόπουλος: «Η συγκεκριμένη δράση έχει ως στόχο να ανοίξουμε το σχολείο στην κοινωνία, διότι η εξωστρέφεια βοηθάει τους μαθητές να έρθουν σε επαφή με την κοινωνία και τη ζωή γενικότερα. Βλέπουν περισσότερες εικόνες, αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον, κοινωνικοποιούνται, βγαίνουν από τα στενά όρια του σχολείου και αποκτούν εμπειρία».

Οι μαθητές έκαναν την άσκησή τους μέσω της χθεσινής εκπαιδευτικής δράσης, λειτουργώντας με ευαισθησία και επαγγελματισμό. Όπως σημείωσε, εξάλλου, ο διευθυντής του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Αλμυρού «η συγκεκριμένη δράση είναι πολύ σημαντική για την ποιότητα της εκπαίδευσής τους. Ηταν εκπαιδευτική δράση με πολλές προεκτάσεις, οι οποίες δρουν προς όφελος των μαθητών».

Τα φυτά που κοσμούν πλέον το προαύλιο του κτιρίου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επελέγησαν από τους μαθητές, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από την όψη του κτιρίου, που συνδυάζει το μέταλλο και το γυαλί και σκέφτηκαν να διανθίσουν το περιβάλλον με χρώματα κι αρώματα της φύσης, με επίκεντρο τη διαχρονική ελιά.

Δημιουργική δράση

Οι μαθητές μυήθηκαν στη διαδικασία μεταφύτευσης και φύτευσης των δέντρων και των φυτών υπό την εποπτεία των καθηγητών τους, εκφράζοντας, στη συνέχεια, τις εντυπώσεις τους με ενθουσιώδη σχόλια, ενώ ο διευθυντής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον δήμαρχο Αλμυρού, κ. Εσερίδη, ο οποίος παραχώρησε λεωφορείο του δήμου για τις μετακινήσεις του σχολείου, στο οποίο συμπαραστέκεται διαρκώς.

Στη χθεσινή δράση συμμετείχαν οι μαθητές: Δημήτριος Αθανασίου, Ιωάννης Αραμπατζής, Δημήτριος Ευαγγέλου, Μαρία – Ξένια Καρακώστα, Αλέξανδρος Καρκάλιας, Ευάγγελος Κοντογεωργάκης, Ελένη Κουφογιάννη, Γεώργιος Κυπαρισσός, Μάριος – Γεώργιος Μανώλης, Ιωάννης Μπατσαβάνος, Αγγελος Μπουκόρος, Σπυρίδων Μπουκόρος, Αγγελος Πάντζιος, Δημήτριος Παπαθανασίου, Σοφία Ράντζα, Ηλίας Σιαμουρέλης, Στυλιανός Σταντσούρης, Χρήστος Στέκας, Δημήτριος Τσαμπίρας, Λάμπρος Τσιάτσιος. Επίσης συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Μαρία Παπαδοδήμου, Μαρίνα Βαρδάκα και Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, γεωπόνοι και ο διευθυντής του σχολείου Απόστολος Αγγελόπουλος.

Ενδεικτική των θετικών εντυπώσεων που αποκόμισαν οι μαθητές, είναι η άποψη της μαθήτριας της Β’ Λυκείου του Τμήματος Γεωπονίας του ΕΠΑΛ Αλμυρού Σοφία Ράντζα, η οποία τόνισε ότι επελέγη το κτίριο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διότι αντιπροσωπεύει όλα τα σχολεία της περιοχής μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου