ΤΟΠΙΚΑ

Τη δημιουργία ΕΠΑΛ στη Σκιάθο ζητά ο Χρ. Μπουκώρος

τη-δημιουργία-επαλ-στη-σκιάθο-ζητά-ο-χρ-125311

Τη δημιουργία Επαγγελματικού Λυκείου στο νησί της Σκιάθου ζητά με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, «αίτημα σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας της Σκιάθου αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας αποτελεί η ίδρυση και λειτουργία Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) στο νησί. Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας σε συνεργασία με το Δήμο Σκιάθου μετά από σχετική έρευνα που διενήργησαν, μέσω ερωτηματολογίων, στους μαθητές Γυμνασίου του νησιού, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπάρχει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για τη δημιουργία Λυκείου Επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, γονείς και μαθητές απάντησαν σε ερωτηματολόγια αναφορικά με την επιλογή του ΕΠΑΛ ως λυκείου φοίτησης, και τις ειδικότητες που θα επέλεγε ο καθένας για να παρακολουθήσει. Οι 193 μαθητές των τριών τάξεων Γυμνασίου απάντησαν σε ποσοστό 44% ότι επιθυμούν να συνεχίσουν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή τους στο ΕΠΑΛ, ενώ 59 ακόμη μαθητές δήλωσαν ότι σκέφτονται το επαγγελματικό λύκειο ως επιλογή φοίτησης. Οι τομείς που έλαβαν τα μεγαλύτερα ποσοστά προτίμησης των μαθητών ήταν η οικονομία και διοίκηση, υγεία- πρόνοια – ευεξία.

Σύμφωνα μάλιστα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας το ΕΠΑΛ Σκιάθου θα μπορούσε να λειτουργήσει από την προσεχή σχολική χρονιά, καθώς τα εργαστήρια των ειδικοτήτων που έχουν επιλεχθεί από τους μαθητές δεν απαιτούν μεγάλο κόστος.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα ελπιδοφόρο μήνυμα που στέλνουν οι μαθητές Γυμνασίου της Σκιάθου, επιλέγοντας την επαγγελματική εξειδίκευση που προσφέρει η φοίτηση στο ΕΠΑΛ, ως διαβατήριο για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας».

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει θετικά το αίτημα της μαθητικής και τοπικής κοινωνία της Σκιάθου για τη δημιουργία ΕΠΑΛ στο νησί από την επόμενη σχολική κιόλας χρονιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου