ΤΟΠΙΚΑ

Μία αγκαλιά ο Βόλος για τις «Aσπρες Πεταλούδες»

μία-αγκαλιά-ο-βόλος-για-τις-aσπρες-πετα-198939

Περισσότερα από 400 άτομα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες» και συμμετείχαν στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση χθες στο Ξενία, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα έξοδα για τη θέρμανση της δομής.

Η διοίκηση του Ιδρύματος είναι πέρα για πέρα ικανοποιημένη, καθώς οι «Άσπρες Πεταλούδες» κάθε χρόνο γνωρίζουν ολοένα και μεγαλύτερη στήριξη, από τους Βολιώτες που ανοίγουν την αγκαλιά τους στο Ίδρυμα και του συμπαραστέκονται στις δυσκολίες.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Αθανάσιος Μπακαλιάνος, κάλεσε τον κόσμο να κάνει υπομονή, τονίζοντας ότι όλα θα περάσουν. «Οι Ασπρες Πεταλούδες πετάνε», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν πουθενά και σε κανέναν χρέη.

Να επισημανθεί ότι το Ίδρυμα φιλοξενεί 48 άτομα με ειδικές ανάγκες, όχι μόνο από τον Βόλο αλλά από ολόκληρη την Ελλάδα. Παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καλύπτει όλες τις ανάγκες. Οι «Άσπρες Πεταλούδες» απασχολούν προσωπικό 30 ατόμων. Τα έξοδά τους ανέρχονται μηνιαίως στις 50.000 ευρώ και όμως τα καταφέρνουν.

Στο Ξενία χθες παρατέθηκε απογευματινό, ενώ παρουσιάστηκε και μία πανέμορφη έκθεση, με είδη που κατασκεύασαν άτομα με ειδικές ανάγκες σε συνεργασία με το προσωπικό και τους εθελοντές του Ιδρύματος.

Επρόκειτο για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ιδρύματος. «Κάθε χρόνο πηγαίνουμε και καλύτερα. Γι’ αυτό ευχαριστώ πολύ τους πολίτες που μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα που δίνουμε εδώ και 47 χρόνια» είπε ο κ. Μπακαλιάνος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου