ΤΟΠΙΚΑ

«Φωτιά» στο προαύλιο του 9ου Γυμνασίου Βόλου

φωτιά-στο-προαύλιο-του-9ου-γυμνασίου-212054

Τη θεωρία… πράξη έκαναν οι 260 μαθητές του 9ου Γυμνασίου Βόλου, στο πλαίσιο βιωματικής επιμόρφωσης σε ζητήματα πυρασφάλειας και αντισεισμικής προστασίας. Στο κέντρο του σχολικού προαυλίου, άναψε φωτιά σε βαρέλι, την οποία κλήθηκαν να σβήσουν οι μαθητές με τη χρήση πυροσβεστήρων, αφού προηγουμένως εκκένωσαν το κτίριο με ψυχραιμία και χωρίς πανικό όπως επιτάσσουν έκτακτες καταστάσεις.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Βόλου, Νίκη Χατζηκυριάκου, την περασμένη Τρίτη, επί δύο ώρες όλο το σχολείο συμμετείχε σε βιωματικό σεμινάριο πυρασφάλειας και αντισεισμικής προστασίας. «Ηταν μία σημαντική δράση που παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές και καθηγητές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μάθαμε πώς κάνουμε χρήση των πυροσβεστήρων αλλά και βασικές οδηγίες αντιμετώπισης αλλά και πρόληψης της πυρκαγιάς», ανέφερε. Την ενημέρωση έκαναν ο επιπυραγός κ. Γεώργιος Κούργιας και η πυρονόμος κ. Αναστασία Βαρσάμη.

«Ηταν πολύ χρήσιμη η δράση. Μάθαμε πώς να χειριζόμαστε μια κατάσταση σε περίπτωση φωτιάς. Το σημαντικό είναι να μην πανικοβαλλόμαστε, να παραμένουμε ψύχραιμοι», ανέφερε η μαθήτρια της Γ’ τάξης Μαίρη Σταθοκώστα.

«Το σημαντικό ήταν ότι μάθαμε πώς να χρησιμοποιούμε πυροσβεστήρα και κερδίσαμε πολύτιμες γνώσεις για την αντιμετώπιση καταστάσεων είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι», είπε η μαθήτρια της Γ’ τάξης Κατερίνα Κοσύφη.

«Αξιοσημείωτο είναι ότι η δράση έγινε για όλο το σχολείο κι όχι για μια ομάδα μαθητών. Ετσι όλοι μάθαμε πώς να αντιδρούμε σε έκτακτες καταστάσεις», τόνισε η μαθήτρια της Γ’ τάξης Ελένη Παναγιώτου.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου