ΤΟΠΙΚΑ

Πυρκαγιά απείλησε κατοικία στην Αγία Παρασκευή

πυρκαγιά-απείλησε-κατοικία-στην-αγία-243807

Πυρκαγιά, που το πιθανότερο είναι να προκλήθηκε από το τζάκι, απείλησε να κάψει κατοικία του δευτέρου ορόφου σε τριώροφο κτίσμα στην Αγία Παρασκευή. Συναγερμός σήμανε χθες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου στις 4.45 το απόγευμα.

Φωτιά, για την οποία η έρευνα για την αιτία εκδήλωσης συνεχίζεται, έκαιγε την οροφή της κατοικίας. Η οικογένεια καλούσε σε βοήθεια.

Άμεσα στον τόπο έσπευσαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα με συνολικά δώδεκα πυροσβέστες και ξεκίνησε το έργο πυρόσβεσης με τη συνδρομή και κατοίκων της περιοχής.

Αστυνομικοί της Τροχαίας Βόλου και του Αστυνομικού Τμήματος έλαβαν, παράλληλα, μέτρα για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Η πυρόσβεση συνεχιζόταν επί τρεις ώρες και τελικά η φωτιά κατέστη δυνατό και σβήστηκε στις 7.15 το απόγευμα.

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά στο υπόλοιπο σπίτι, και το κατάφεραν, όμως η πυρκαγιά προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές.

Η οροφή του σαλονιού υποχώρησε, ενώ ζημιές υπέστησαν και έπιπλα. Συνολικά οι ζημιές υπολογίζονται στις 8.000 ευρώ, ενώ η διασωθείσα περιουσία είναι ύψους 100.000 ευρώ.

Ευτυχώς, η οικογένεια αντιλήφθηκε άμεσα την πυρκαγιά. Η μητέρα και ο γιος της ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και βγήκαν από το σπίτι.

Στην περιοχή συγκεντρώθηκαν πολλοί περίοικοι που παρακολούθησαν το έργο των πυροσβεστών.

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποστεί σοκ, και κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν να την καθησυχάσουν.

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου συνεχίζει την προανάκριση για το τι ακριβώς συνέβη. Το πιθανότερο πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι είναι η φωτιά να εκδηλώθηκε από την υπερθέρμανση που προκάλεσε το τζάκι.

Κάηκαν τα ξύλα της οροφής, και στο το σαλόνι, σε έκταση περίπου 20 τετραγωνικών μέτρων, υποχωρούσε σταδιακά. Οι πυροσβέστες έσβησαν τις πύρινες φλόγες, αλλά τα κομμάτια της σκεπής έπεφταν το ένα μετά το άλλο.

Φωτιά σε μονοκατοικία στον Βόλο

Στο μεταξύ, ξεχασμένο -σύμφωνα με πληροφορίες- σκεύος σε αναμμένη κουζίνα απείλησε να βάλει φωτιά και σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης χθες γύρω στις 3 το μεσημέρι.

Στον τόπο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα που προχώρησαν άμεσα στην κατάσβεση της φωτιάς, προτού πριν αυτή επεκταθεί και προκαλέσει μεγάλες ζημιές.

Η ενοικιάστρια του διαμερίσματος, μία 20χρονη ημεδαπή, σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκε από γειτόνισσά της στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς από την εκτίναξη ζεστού λαδιού υπέστη εγκαύματα στα χέρια.

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου συνεχίζει την προανάκριση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου