ΤΟΠΙΚΑ

Σαμποτάζ έργων του δήμου κατήγγειλε ο Αχιλλέας Μπέος

σαμποτάζ-έργων-του-δήμου-κατήγγειλε-ο-374893

Απόπειρα σαμποτάζ έργων και αποφάσεων της δημοτικής αρχής από τους έξι ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους και πρώην μέλη της δημοτικής παράταξης των Δρόμων Συνεργασίας, κατήγγειλε χθες από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο αιρετός δήμαρχος και επικεφαλής της ομάδας πλειοψηφίας Αχιλλέας Μπέος.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Μπέος ζήτησε τον λόγο και κατήγγειλε διπλή παρέμβαση των έξι στην κυβέρνηση για το ζήτημα της επαναφοράς τους στα δημοτικά όργανα, και για το έργο της διάνοιξης της Καραμπατζάκη, που θα λειτουργήσει ως κυκλοφοριακό ζεύγος με τη Ζάχου.

Υποστήριξε ότι οι έξι προχώρησαν σε καταγγελία στο Υπουργείο Εσωτερικών «ζητώντας να παρέμβει στον νέο γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης, για να επανέλθουν στις επιτροπές του Δήμου Βόλου». «Αυτά τα μίκυ μάους κάνανε καταγγελία για ένα θέμα που έχει τελεσιδικήσει, προκειμένου να επανέλθουν στις θέσεις τους. Ήταν εκείνοι που είχαν ανεξαρτητοποιηθεί και κατά τον Νόμο αντικαταστάθηκαν από τις επιτροπές στις οποίες συμμετείχαν. Το θέμα έχει τελεσιδικήσει. Και προσπαθούν να επανέλθουν εμπλέκοντας την κεντρική εξουσία σε θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αν αυτοί είναι δημοκράτες και αριστεροί, Παναγία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι η δεύτερη παρέμβαση αφορά στο έργο της διάνοιξης της Καραμπατζάκη που έχει τελεσιδικήσει στην Αποκεντρωμένη και στην επιτροπή του άρθρου 152. «Επαναφέρουν το θέμα μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, με ειδική επερώτηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρανομήσει ούτε να υιοθετήσει τακτικές και πρακτικές που προσβάλλουν τη δημοκρατία», κατήγγειλε ο κ. Μπέος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «τέτοιες ενέργειες προσβάλλουν τους πολίτες και την πόλη», και καταλόγισε στους έξι πρόθεση «να σαμποτάρουν έργα της δημοτικής αρχής».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του κ. Μπέου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας αποχώρησαν από την αίθουσα συνεδρίασης, πλην του ανεξάρτητου Ματθαίου Δραμητινού.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου