ΤΟΠΙΚΑ

Φύλακες προσλαμβάνει ο Δήμος Βόλου για κτίρια και εγκαταστάσεις

φύλακες-προσλαμβάνει-ο-δήμος-βόλου-γι-376227

Στην πρόσληψη φυλάκων σε δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις του, προχωρά ο Δήμος Βόλου. Το θέμα έρχεται στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών, για την προστασία της περιουσίας του Δήμου είναι απαραίτητη η λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων. Η ανάθεση παροχής υπηρεσιών φύλαξης σε εξωτερικούς συνεργάτες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κρίνεται αναγκαία, διότι το προσωπικό του Δήμου με την ειδικότητα του νυκτοφύλακα δεν επαρκεί. Το κόστος ανάθεσης της συγκεκριμένης εργασίας σε εξωτερικούς συνεργάτες είναι συμφέρον για το Δήμο, διότι για να καλύψει αντίστοιχη εργασία με προσωπικό του, το κόστος θα ήταν πολλαπλάσιο.

Με βάση τη μελέτη έχει προϋπολογισθεί συνολική πίστωση 148.428,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την φύλαξη και ασφάλεια δημοτικών κτιρίων -εγκαταστάσεων του Δήμου Βόλου διάρκειας ενός έτους.

Η διαδικασία της πρόσληψης θα γίνει μέσω ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους χώρους που θα μπει security θα είναι και το δημοτικό κοιμητήριο «Κούκος», αλλά και περιφερειακά, που το προηγούμενο διάστημα είχαν γίνει στόχος δραστών που προχώρησαν σε βανδαλισμούς και κλοπές.

Στην ίδια συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο, καλείται να εγκρίνει το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ). Από τις βασικότερες αλλαγές που επέρχονται στον ΟΕΥ είναι η κατάργηση της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας που υποβαθμίζεται σε αυτοτελές τμήμα, καθώς και η διαγραφή Ν. Ιωνίας, Αισωνίας, Αγριάς, Αρτέμιδας, Ιωλκού και Μακρινίτσας.

Θα συζητηθεί ακόμη η ενίσχυση της διεύθυνσης πρασίνου με 19 εργαζόμενους. Πρόκειται για εργαζόμενους που θα απασχοληθούν με δίμηνες συμβάσεις εργασίας και θα καλύψουν ανάγκες για την κοπή δέντρων που κάηκαν από τον παγετό και πλέον εγκυμονούν κινδύνους για ανθρώπους και περιουσίες.

Τέλος, αναμένεται να εγκριθεί το «άνοιγμα» 15 επιπλέον θέσεων, οι οποίες θα στελεχωθούν από αποφοίτους των επαγγελματικών λυκείων, που παρακολουθούν το μεταλυκειακό έτος – έτος μαθητείας και θα έχουν την ευκαιρία να μαθητεύσουν πάνω στο αντικείμενο της ειδικότητάς τους, κερδίζοντας ταυτόχρονα το μεροκάματό τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου