ΤΟΠΙΚΑ

Κατά πλειοψηφία το ψήφισμα συμπαράστασης στους συμβασιούχους του Δήμου Βόλου

κατά-πλειοψηφία-το-ψήφισμα-συμπαράστ-415254

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το ψήφισμα συμπαράστασης στους 82 συμβασιούχους εργαζόμενους του Δήμου Βόλου κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία έδωσαν το παρόν και οι συμβασιούχοι.

Το ψήφισμα κατατέθηκε προς έγκριση από τη δημοτική Αρχή, ενώ

ψήφισμα κατέθεσε και η παράταξη της α’ ελάσσονος μειοψηφίας «Επιλογή Ευθύνης» καθώς και οι εργαζόμενοι.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, δήλωσε τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων. «Δεν θα μασήσουμε τα λόγια μας. Σας συμπαραστεκόμαστε στο δικαίωμα για σταθερή δουλειά», υπογράμμισε.

Διαγωνισμό ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 90 μονίμων εργαζομένων στο Δήμο Βόλου, ζήτησε και ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας, Μιχάλης Μιτζικός, ενώ από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ, Θεοδ. Τσαλούχας, υπογράμμισε ότι η σιωπή είναι συνενοχή και ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν θα πρέπει να συνεισφέρει στην ανακύκλωση της ανεργίας.

Από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους ο Ιάσονας Αποστολάκης, υποστήριξε ότι χρειάζονται πολιτικές μάχες κι όχι απλώς ένα ψήφισμα για τη στήριξη των εργαζομένων.

Ο εκτελών χρέη Δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου, έθεσε σε ψηφοφορία το ψήφισμα της δημοτικής αρχής, τονίζοντας ότι συντάχθηκε σε συνεργασία με τους συμβασιούχους εργαζόμενους. Ωστόσο, το ψήφισμα δεν έγινε ομόφωνα δεκτό, με τους εργαζόμενους να χειροκροτούν ειρωνικά όσους δεν τους στήριξαν με την ψήφο τους.

Στο στόχαστρο βρέθηκε η πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας και νυν επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου. «Θέλουμε να καταγγείλουμε την κ. Οικονόμου που δεν μας στήριξε παρόλο που ήταν αντιδήμαρχος καθαριότητας», είπε εκπρόσωπος των εργαζομένων, από μικροφώνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου