ΤΟΠΙΚΑ

Εορταστικά ταξίδια στην Πράγα επιλέγουν πολλοί Βολιώτες

εορταστικά-ταξίδια-στην-πράγα-επιλέγ-622883

Στην κατεύθυνση της Πράγας προσανατολίζεται το ενδιαφέρον πολλών Βολιωτών ενόψει Χριστουγέννων, σε συνάρτηση με την απευθείας πτήση που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Δεκεμβρίου, από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Το αεροπλάνο της Ellinair που έχει δρομολογηθεί, είναι 96 θέσεων, και όπως αναφέρουν στελέχη της ταξιδιωτικής εταιρείας Μουζενίδης, με τα οποία επικοινώνησε τηλεφωνικά ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, εκδηλώθηκε πολύ έντονο ενδιαφέρον μόλις ανακοινώθηκε η νέα γραμμή. Οι υπάρχουσες κρατήσεις είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές και προέρχονται από όλη τη Θεσσαλία.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι κρατήσεις για την απευθείας πτήση προς Βιέννη, η οποία συγκαταλέγεται επίσης στους αγαπημένους Χριστουγεννιάτικους προορισμούς των Βολιωτών.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής στο πεδίο των εορταστικών ταξιδιών, στις πρώτες θέσεις προτίμησης των Βολιωτών είναι κοντινοί προορισμοί, όπως Πράγα, Βουδαπέστη, Βιέννη, Παρίσι και Λονδίνο, όπως αναφέρει η Βούλα Ευσταθίου, ιδιοκτήτρια τοπικού γραφείου ταξιδιών, για να προσθέσει ότι πολλοί προτιμούν τις οδικές διαδρομές αλλά και τον συνδυασμό αεροπορικών και οδικών ταξιδιών.

Η συντριπτική πλειοψηφία επιλέγει οικονομικά πακέτα που κυμαίνονται γύρω στα 200 ευρώ, ενώ δε λείπουν οι εξαιρέσεις στον κανόνα, οι έχοντες δηλαδή την οικονομική επιφάνεια να επιλέξουν πιο εξωτικούς και μακρινούς προορισμούς όπως το Βιετνάμ και η Ινδία.

Οι ηλικίες των ενδιαφερομένων ποικίλουν, από νεαρά άτομα έως μεσήλικες και οικογένειες σε μικρότερο ποσοστό. Το ενδιαφέρον για τα εορταστικά ταξίδια ξεκίνησε νωρίς, και όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα και θα κυμανθεί σε γενικές γραμμές στα περσινά επίπεδα.

Παράλληλα, η κ. Ευσταθίου επισημαίνει ότι μετά το περσινό «πάγωμα» του ενδιαφέροντος προς Παρίσι, φέτος υπάρχει κινητικότητα, η οποία, ωστόσο, δε συγκρίνεται με τα δεδομένα του παρελθόντος, ενώ εκτιμά, παράλληλα, ότι η εορταστική κίνηση, σε επίπεδο ταξιδιών, θα κλείσει με θετικό πρόσημο.

Η φετινή εορταστική εικόνα είναι ενθαρρυντική, με το ενδιαφέρον των φίλων των γιορτινών αποδράσεων να διατηρείται αμείωτο κυρίως προς τους κοντινούς προορισμούς.

Όπως αναφέρει, ειδικότερα, η Ευαγγελία Κορωναίου, ιδιοκτήτρια τοπικού γραφείου ταξιδιών, η Πράγα κατέχει πρωτεύουσα θέση στις προτιμήσεις του κόσμου, ενώ τονίζει παράλληλα ότι πολλοί έσπευσαν να επωφεληθούν από το early booking, κλείνοντας εγκαίρως της Χριστουγεννιάτικες εκδρομές τους.

«Ο κόσμος θα πάει εκδρομές στη διάρκεια των γιορτών και αυτό είναι παρήγορο στην δύσκολη κατάσταση που υπάρχει» όπως επισημαίνει η κ. Κορωναίου, η οποία τονίζει παράλληλα ότι πολλοί επιλέγουν τους οδικούς προορισμούς, με το χαμηλότερο, δυνατό, κοστολόγιο, της τάξης των 200 ευρώ για τετραήμερα και πενθήμερα σε κοντινές περιοχές.

Παράλληλα, η ίδια τουριστική πράκτορας υπογραμμίζει ότι η γενική εορταστική εικόνα κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα, ενώ είναι παρήγορο το γεγονός ότι αρκετοί Βολιώτες επιθυμούν να ταξιδέψουν ενόψει Χριστουγέννων, επιλέγοντας σε μεμονωμένες περιπτώσεις, πιο μακρινούς προορισμούς, όπως η Αμερική, η Σιγκαπούρη και το Μπαλί, διαθέτοντας μεγαλύτερα ποσά, εφόσον διαθέτουν την ανάλογη οικονομική επιφάνεια.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου