ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Αγριάς στην MarinhaGrandeτης Πορτογαλίας

εκπαιδευτικοί-του-γυμνασίου-αγριάς-σ-695299

Δύο καθηγήτριες του Γυμνασίου Αγριάς, οι Φιλίππου Βαρβάρα και Σάββα Αναστασία, ταξίδεψαν την περασμένη εβδομάδα από 26 έως 30 Σεπτεμβρίου στην πόλη Marinha Grande της Πορτογαλίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + με τίτλο «Being a European: find your way to the future – School, Job and Life in Europe».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι διετούς διάρκειας (Σεπτέμβριος 2016 – Σεπτέμβριος 2018) και εκτός του Γυμνασίου Αγριάς, συμμετέχουν σχολεία από τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Σουηδία και την Πορτογαλία.

Στόχος του προγράμματος είναι, μέσω καινοτομικών προσεγγίσεων να μεγιστοποιηθούν οι εκπαιδευτικές ευκαιρίες για όλους τους μαθητές, όσον αφορά την επιλογή επαγγέλματος και την εξασφάλιση θέσης κατάρτισης.

Στη διάρκεια της επίσκεψης οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου Agrupamento de Escolas Marinha Grande Poente, το οποίο είχε διοργανώσει τη συνάντηση, καθώς και στο Δημαρχείο και το Μουσείο Γυαλιού της πόλης.

Παρακολούθησαν επίσης την εκδήλωση υποδοχής τους από μαθητές του σχολείου, αλλά και συναυλία μουσικής Fado. Τέλος, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις πόλεις Batahla, Leiria και Nazare και να θαυμάσουν τα αξιοθέατά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου