ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές σε αναμονή στο χιονιά

μαθητές-σε-αναμονή-στο-χιονιά-637463

Στην πλατεία Μηλεών μέσα στο χιονιά ξέμειναν για ώρες μαθητές του Γυμνασίου. Ευτυχώς που βρισκόταν σε λειτουργία το κοινοτικό καφενείο και δεν ξεπάγιασαν, μέχρι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου να… αποφασίσει να εκδώσει απόφαση για τη μη λειτουργία της σχολικής μονάδας και να ειδοποιηθεί το ΚΤΕΛ να εκτελέσει έκτακτο δρομολόγιο, προκειμένου να επιστρέψουν οι μαθητές στα σπίτια τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Δε λειτούργησαν τα αντανακλαστικά του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Προχθές, μολονότι η χιονόπτωση είχε ξεκινήσει από νωρίς, η απόφαση για τη μη λειτουργία του Γυμνασίου Μηλεών, εκδόθηκε στις 8:30 το πρωί κι ενώ οι μαθητές ήταν ήδη εγκλωβισμένοι στην πλατεία Μηλεών και το χιόνι έπεφτε πυκνό.

Οι μαθητές κατεβαίνοντας από τα λεωφορεία που τους μεταφέρουν μέχρι την πλατεία του χιονιού, βρέθηκαν μπροστά στο χιονισμένο αδιάβατο καλντερίμι, που οδηγεί στο σχολείο τους. Απόσταση 150 μέτρων χώριζε τους μαθητές από την πλατεία μέχρι το σχολείο, το καλντερίμι όμως ήταν ακαθάριστο…

Τα παιδιά βρήκαν απάγκιο στο κοινοτικό καφενείο. Η απόφαση να κλείσει το σχολείο, έφθασε στις 8:30 το πρωί, κι ενώ οι μαθητές ήδη βρίσκονταν στην πλατεία των Μηλεών. Οι μαθητές από την Αφησο, τις Αφέτες και το Νεοχώρι, που μετακινούνται με μισθωμένο λεωφορείο ήταν οι λιγότερο άτυχοι. Ο οδηγός του λεωφορείου περίμενε στην πλατεία με εντολή του διευθυντή και μόλις κοινοποιήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του σχολείου, επέστρεψε τους μαθητές στα σπίτια τους.

Ομως στο ίδιο σημείο ξέμειναν μαθητές από τη Γατζέα και τα Καλά Νερά, που εξυπηρετούνται με το λεωφορείο της γραμμής του υπεραστικού ΚΤΕΛ. Το λεωφορείο συνέχισε κανονικά το δρομολόγιό του. Επρεπε να επικοινωνήσει ο διευθυντής του σχολείου με τη διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας για να δρομολογηθεί εκτάκτως λεωφορείο προκειμένου να επιστρέψουν οι μαθητές μετά από ώρες στα σπίτια τους. Μπροστά πήγαινε το γκρέιντερ και πίσω ακολουθούσε το λεωφορείο.

Το Γυμνάσιο Μηλεών δε λειτούργησε ούτε χθες. Αυτή τη φορά το καλντερίμι που οδηγεί στο σχολείο δεν ήταν χιονισμένο, αλλά παγωμένο. Συνεργείο του δήμου δεν φρόντισε να ρίξει αλάτι για να αποφευχθεί ο παγετός. Το αλάτι άρχισε να πέφτει στο καλντερίμι των μόλις 150 μέτρων στις 10 το πρωί κι ενώ τα παιδιά κλήθηκαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου