ΤΟΠΙΚΑ

3ο Γυμνάσιο Βόλου: Πολιτισμός είναι και ο σεβασμός στα ζώα

3ο-γυμνάσιο-βόλου-πολιτισμός-είναι-και-692882

Για τρίτη χρονιά πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου εκδήλωση ενημέρωσης των μαθητών σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων με αφορμή την ημέρα εορτασμού για τα δικαιώματα των ζώων, την 4η Οκτωβρίου.

Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση είχε η φιλόλογος Σοφία Κανταράκη, η οποία, όπως και τα προηγούμενα έτη, σε συνεργασία με φιλοζωικές ενώσεις και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου προσκάλεσε τις φιλόζωες εθελόντριες Ελένη Κυπριζλή και Μελπομένη Ευθυμιάδου για μια εμπεριστατωμένη ενημέρωση σχετικά με θέματα που οι μαθητές δεν έχουν την ευκαιρία να ακούσουν καθημερινά.

Oπως τονίστηκε, «η κακοποίηση ζώων πολλά χρόνια πριν αναγνωριζόταν ως σημάδι παθολογίας των πιο βίαιων παραβατών. Οι μεγαλύτεροι εγκληματίες – δολοφόνοι στην ιστορία έχουν παρελθόν κακοποίησης ζώων. Τα κρούσματα κακοποίησης μειώθηκαν στη χώρα μας, ωστόσο είμαστε ακόμη στην πρώτη θέση. Από τους τρόπους κακοποίησης στη χώρα μας την πρωτιά έχει η δηλητηρίαση των ζώων. Σήμερα πια η κακοποίησή τους είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, καθώς πέραν αυτής από πολίτες ή ιδιοκτήτες, υπάρχει και η «βιομηχανική» κακοποίηση. Πρόκειται για τα παραγωγικά ζώα -αγελάδες, κοτόπουλα, γουρούνια- που ζουν και εκτρέφονται υπό απαράδεκτες συνθήκες που μηδενίζουν την ποιότητα της ζωής τους».

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς.

«Ευελπιστούμε ότι τέτοιες δράσεις θα γίνονται σε όλα σχολεία και οι μαθητές ως μελλοντικοί πολίτες θα αντιληφθούν ότι σεβασμός στα ζώα είναι ένδειξη πολιτισμού και σωστής αγωγής», ανέφερε η κ. Κανταράκη υπογραμμίζοντας ότι η 4η Οκτωβρίου δεν είναι ημέρα γιορτής, αλλά ημέρα προβληματισμού, ευαισθητοποίησης και δράσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου