ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΚΕΠΑ

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-στο-κεπα-478466

Από τη Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Νεκταρίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν την Πέμπτη στις 10 π.μ. έξω από τις Επιτροπές ΚΕΠΑ (Λ. Ειρήνης 129 – Ν. Ιωνία Βόλου) τα μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Αγίου Νεκταρίου.

Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας ζητούν επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας με απρόσκοπτη και ταχύρρυθμη λειτουργία, που θα βασίζονται μόνο στις πραγματικές ανάγκες των εξεταζόμενων ασθενών καθώς και άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων όλων των εξεταζόμενων ανθρώπων.

«Οι μνημονιακές πολιτικές κοψίματος, αποκλεισμού δικαιωμάτων εξαθλιωμένων από ανεργία, φτώχεια και ασθένειες ανθρώπων, συνεχίζουν να εφαρμόζονται στην Υγεία» επισημαίνουν τα μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Αγ. Νεκταρίου και συνεχίζοντας μεταξύ άλλων τονίζουν: «Με την κυβέρνηση εθνο-κοινωνικής σωτηρίας (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), στο όνομα του έντιμου συμβιβασμού, του πρωτογενούς πλεονάσματος και της αποπληρωμής των εταίρων (ΔΝΤ, ΕΚΤ, τρόικα, ΕΕ), οι επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας συνεχίζουν να κρίνουν στο ελάχιστο το ποσοστό αναπηρίας, αλλά και να αφαιρούν το δικαίωμα επιδόματος και σύνταξης σε χρόνιους ασθενείς.

Ποια είναι η ευθύνη των γιατρών που απαρτίζουν τις επιτροπές; Μπορούν να λειτουργούν σε διατεταγμένη υπηρεσία, υπακούοντας μόνο στα κέρδη και τις ζημιές ενός χρεοκοπημένου συστήματος παραβλέποντας τον άνθρωπο και τον όρκο που έχουν δώσει; Ποια είναι η θέση του Ιατρικού Συλλόγου και τι συστάσεις κάνει στα μέλη του;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου