ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση συνταξιούχων ολων των ταμείων στο ΕΚΒ

συγκέντρωση-συνταξιούχων-ολων-των-τα-589395

Με αιχμή τα προβλήματα του ασφαλιστικού και της υγείας

Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις νομού Μαγνησίας στο ΕΚΒ με αιχμή τα προβλήματα του ασφαλιστικού, της υγείας και της άμεσης καταβολής του δώρου του Πάσχα σε όλους τους συνταξιούχους.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν να καταβληθεί σε όλους το Δώρο του Πάσχα, να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί, φορομπηχτικοί νόμοι, να αποκατασταθούν όλα τους τα δικαιώματα που έχουν περικοπεί μισθολογικά, ιατροφαρμακευτικά και κοινωνικά. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις καθώς και αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

«Ο δικός μας αγώνα δεν είναι ατομική υπόθεση, είναι συλλογική προσπάθεια των συνταξιουχικών συλλόγων της περιοχής: «να οργανώσουμε παντού τον αγώνα στις γειτονίες από κοινού με τα εργατικά σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές αγώνα, για το δικαίωμα στην ζωή και την υγεία», και όσοι δεν συμμετέχουν και επιλέγουν να σπέρνουν την μοιρολατρία και την απογοήτευση μέσα στο συνταξιουχικό κίνημα είναι συνυπεύθυνη για όλοι την σημερινή κατάσταση που βιώνουμε λόγο της αδράνεια τους. Εμείς τους καλούμε να «αποβάλουν» την μοιρολατρία και συμβάλουν με την συμμετοχή τους στους επομένους αγώνες που θα χρειαστεί να οργανώσουμε για να ανατρέψουμε όλες τις βάρβαρες αντιασφαλιστικές, αντεργατικές πολιτικές εις βάρος του ελληνικού λαού», τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των συνταξιουχικών οργανώσεων.

Σχετικά με το διεκδικητικό πλαίσιο αυτό περιλαμβάνει άμεση επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους, καμιά μείωση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, πλήρη κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό και από την φορολογία της εργοδοσίας των ελλειμμάτων, αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και σταδιακή κατάργηση της εργατικής ασφαλιστικής εισφοράς. Πλήρης ανάληψη ευθύνης από το αστικό κράτος και το κεφάλαιο.

Μετά τη σημερινή συγκέντρωση κατατέθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα των συνταξιούχων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Μαγνησίας με σκοπό να μεταβιβαστεί προς την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου