ΤΟΠΙΚΑ

Κλήσεις με «απόκρυψη» για να αποσπάσουν προσωπικά δεδομένα

κλήσεις-με-απόκρυψη-για-να-αποσπάσο-390777

Προσοχή συνιστούν σε γονείς και μοναχικά άτομα

Εντονη ανησυχία σε γονείς… προκαλούν τηλεφωνήματα αγνώστων που «υποδυόμενοι» εκπροσώπους δημοσκοπικών εταιρειών, τους υποβάλλουν «στοχευμένες» ερωτήσεις προκειμένου να αποσπάσουν συγκεκριμένα στοιχεία.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ δέχτηκε τις διαμαρτυρίες τριών γονέων που έγιναν «μάρτυρες» τέτοιων τηλεφωνικών κλήσεων στο σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού, χωρίς να καταγράφεται ο αριθμός κλήσης (απόκρυψη). Οι ερωτήσεις που δέχτηκαν αφορούσαν, πόλη διαμονής και διεύθυνση κατοικίας, αριθμό παιδιών και ηλικίες των παιδιών.

Και ενώ οι ερωτηθέντες περίμεναν να δεχτούν και άλλες ερωτήσεις, η κλήση διακόπηκε εντελώς αιφνιδιαστικά με τους γονείς να «μένουν με το ακουστικό στο χέρι» αλλά και την απορία για τους σκοπούς αυτής της κλήσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συμβάν αναφέρθηκε στην Αστυνομία από όπου οι Αστυνομικοί συνέστησαν στους γονείς να είναι πιο προσεκτικοί και να μην «ανοίγονται» σε οποιονδήποτε τηλεφωνεί και ζητά οποιεσδήποτε πληροφορίες, πολλώ δε μάλλον όταν αυτές αφορούν προσωπικά δεδομένα.

Στους ανήσυχους γονείς μάλιστα «μεταφέρθηκαν» και οδηγίες για το πώς θα πρέπει να είναι γενικότερα προσεκτικοί καθώς υπάρχουν διάφοροι επιτήδειοι που μετέρχονται διαφόρων τακτικών προκειμένου να αποσπάσουν πληροφορίες. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα όπως τους τονίστηκε, ένας ακόμη τρόπος προσέγγισης ιδιαίτερα ανθρώπων που διαμένουν μόνοι τους, είναι άγνωστοι να υποδύονται τον τεχνικό της ΔΕΗ ή άλλης ΔΕΚΟ, προκειμένου να εισέλθουν μέσα σε σπίτια, δήθεν για βλάβες που υπέπεσαν στην αντίληψή τους, μόνο και μόνο προκειμένου να περιεργαστούν το χώρο με απώτερο σκοπό τη διάρρηξη.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου