ΤΟΠΙΚΑ

Αφίσες στους φρεσκοβαμμένους τοίχους του Δικαστικού Μεγάρου

αφίσες-στους-φρεσκοβαμμένους-τοίχου-390766

«Δείξτε σ’ αυτή την πόλη την ευαισθησία σας», η έκκληση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου σε όσους προβάλλουν ιδεολογία με αφισορύπανση

Ούτε να στεγνώσουν… δεν πρόλαβαν οι φρεσκοβαμμένοι τοίχοι εξωτερικά των δικαστηρίων Βόλου. Δούλεψαν επί ώρες και με μεράκι τρεις αποφυλακισμένοι, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που ανέλαβαν την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, ο ΣύλλογοςΣυμπαραστάσεως Κρατουμένων «Εσταυρωμένος» και ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου. Το κτίριο, με την ολοκλήρωση των εργασιών, είχε μετατραπεί σε «κόσμημα». Και όμως με περισσή ευκολία και επιπολαιότητα, οι πρώτες αφισοκολλήσεις ήρθαν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας, την οποία θα έπρεπε και άλλοι να μιμηθούν.

Αμεση ήταν η αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, ο οποίος με ανακοίνωσή του λέει «Οχι άλλες αφίσες στον περίβολο του Δικαστικού Μεγάρου».

Ο Δ.Σ.Β. και ο Εσταυρωμένος πήραν την πρωτοβουλία ναπροχωρήσουν στον ελαιοχρωματισμό του επί χρόνια άβαφου, ξεφτισμένου, γεμάτου απομεινάρια αφισών, περιβόλου του Δικαστικού Μεγάρου. Τις εργασίες ανέλαβαν να εκτελέσουν τρεις ευρισκόμενοι σε δεινή οικονομική κατάσταση, στερούμενοι και τα στοιχειώδη μέσα πρώτης ανάγκης, αποφυλακισμένοι συμπολίτες μας, όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάζαρος Γαϊτάνης. «Με την ολοκλήρωση του ελαιοχρωματισμού ο Σύλλογός μας τοποθέτησε στις εισόδους του προαυλίου 4 ξύλινους ευμεγέθεις πίνακες ανακοινώσεων με σκοπό την αποτροπή της αφισοκόλλησης στις κολώνες του περιβόλου. Ήταν μία πρωτοβουλία, που έτυχε της επιδοκιμασίας τόσο των πολιτών, όσο και του τοπικού Τύπου, που αφιέρωσε ρεπορτάζ, σχόλια, φωτογραφίες», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:

Ενα δυστυχώς μήνα μετά μετράμε ήδη 4 αφισοκολλήσεις, για την ώρα μόνο στην εμπρόσθια πλευρά του περιβόλου. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι πολίτες με κοινωνική, πιστεύουμε ευαισθησία, όπως τα μέλη των παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, που κόλλησαν τις αφίσες, πολίτες με οικολογική συνείδηση και ευαισθησία, πολίτες με στοιχειώδη νοημοσύνη, υπέπεσαν σε ένα τέτοιο ολίσθημα. Δεν είναι απαραίτητο όλοι αυτοί να συμφωνούν με το έργο του όποιου συλλόγου συμπαράστασης κρατουμένων, του όποιου δικηγορικού συλλόγου. Αλλά δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι τους συγκεκριμένους πολίτες τους αφήνει αδιάφορους ο κόπος αποφυλακισμένων, άστεγων συμπολιτών μας. Η ρύπανση του περιβόλου μιας όασης πρασίνου στο κέντρο της πόλης. Η δυσφήμιση την οποία οι ίδιοι άθελά τους υφίστανται.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου θα είναι πάντα αρωγός, εκεί όπου τα ατομικά δικαιώματα καταπατούνται. Δεν επιδιώκει τη λήψη αστυνομικών μέτρων για την αποτροπή της αφισορύπανσης. Κάνει όμως έκκληση σε όλους αυτούς που προβάλλουν τις ιδεολογίες τους με όπλο την αφισορύπανση. Δείξτε σ’ αυτή την πόλη την ευαισθησία σας. Εσείς θα βγείτε κερδισμένοι».

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου