ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-503732

«Κλήρωσε» για τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Νίκης Βόλου

Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.ΕΛ στη Λάρισα οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων βόλεϊ για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011. Την ομάδα της Νίκης εκπροσώπησαν ο έφορος του τμήματος βόλεϊ κ. Παυλίδης Κωνσταντίνος και ο προπονητής των ομάδων Νεανίδων και Γυναικών κ. Κουτσογιάννης Μαρίνος. Η πρεμιέρα του γυναικείου πρωταθλήματος ορίσθηκε για τις 24 Οκτωβρίου. Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος 15 ομάδες χωρισμένες σε 3 ομίλους. Η ομάδα της Νίκης θα αντιμετωπίσει στην Α΄ φάση σε πρωτάθλημα δύο γύρων την Α.Ε. Λάρισας, τον Ερμή Αγιάς, την Αστραπή Λάρισας και τον Φιλαθλητικό Αμπελώνα. Στη δεύτερη και τελική φάση για την ανάδειξη του πρωταθλητή συνεχίζουν οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο.
Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 3 Οκτωβρίου ξεκινά και το πρωτάθλημα των Νεανίδων στο οποίο συμμετέχουν αθλήτριες γεννημένες το 1991 και μικρότερες. Οι 16 ομάδες σχημάτισαν δύο ομίλους και θα αγωνισθούν σε πρωτάθλημα ενός γύρου με βαθμολογία. Η Νίκη Βόλου που βρίσκεται στον 1ο όμιλο θα έχει ως αντιπάλους τον Γ.Σ. Αλμυρού, την Α.Ε. Λάρισας, την Αργώ, τον Α.Ο. Σουφλαρίων, τον Ερμή Αγιάς, την Ε.Α. Λάρισας και τον Φιλαθλητικό Λάρισας.
 
Ξεκίνησαν οι εγγραφές
Ξεκίνησαν επίσης οι εγγραφές αγοριών και κοριτσιών στις υποδομές βόλεϊ του Συλλόγου. Πληροφορίες δίνονται καθημερινά από τα γραφεία της Ερασιτεχνικής Νίκης (Μαιάνδρου 14, τηλέφωνο επικοινωνίας 24210-60320) καθώς και από την υπεύθυνη προπονήτρια ανάπτυξης κ. Μπουμπούκη Σοφία στο τηλέφωνο 6974669731.
 
  
 
 
 
 
 
Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν σταματάει σε μια ήττα. Μπορεί αυτή να ήταν στην έδρα του κόντρα σε έναν αντίπαλο, από τον οποίο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει, όπως ο Εργοτέλης, αλλά έτσι είναι τα πράγματα στη Σούπερ Λίγκα. Δεν είναι Β’ Εθνική που θα υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Που κάνεις το πρόγραμμά σου βαδίζοντας με τα σίγουρα και ποντάρεις και σε κάποια παιχνίδια που μπορείς να χτυπήσεις. Ολα τα ματς κρύβουν παγίδες και έχουν αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας.
  
 Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 
Δεν χρειάζεται να απογοητευτεί κανείς από αυτό το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός κοιτάει μπροστά. Και είναι αναγκασμένος να κοιτάξει μπροστά γιατί το πρωτάθλημα δεν είναι μόνο ένα ματς με τον Εργοτέλη στο Πανθεσσαλικό, αλλά και ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο η «βιτρίνα» του συλλόγου και το άτυχο τελικό σκορ ενός αγώνα. Είναι ένα ολόκληρο οικοδόμημα που χτίζεται σιγά – σιγά για να φτάσει όσο ψηλότερα μπορεί και αυτό θα γίνει βήμα – βήμα.
Κανείς δεν περίμενε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα πάρει πρωτάθλημα επειδή πήρε το διπλό στη Νέα Σμύρνη, αλλά και κανείς δεν περίμενε επίσης να υποστεί μια τέτοια ήττα από τον Εργοτέλη. Ομως όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα.
Ο Σάκης Τσιώλης και οι παίκτες του σίγουρα στεναχωρήθηκαν για το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να πετύχουν την πρώτη νίκη μπροστά στο κοινό τους στο πρώτο ιστορικό ματς μετά την επιστροφή στην έδρα τους. Από Κυριακή σε Κυριακή τα πράγματα αλλάζουν. Κάθε αγωνιστική κρύβει και δυνατές συγκινήσεις, σε ένα πρωτάθλημα που προβλέπεται φέτος το πιο αμφίρροπο των τελευταίων ετών, αφού και οι μικρομεσαίοι δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν πολλές εκπλήξεις. Φτάνει η διαιτησία να μη βάλει το «χεράκι» της…
Ο Ολυμπιακός Βόλου απλά δεν ευτύχησε να έχει σε καλή μέρα τα ατού του στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Οταν στο πρώτο μέρος έχεις ως καλύτερους παίκτες τον τερματοφύλακα Γιακούποβιτς και τον κεντρικό αμυντικό Σανκαρέ, δεν μπορείς να ελπίζεις σε προβάδισμα και νίκη. Ο Μαρτίν στο δεύτερο μέρος ήταν άτυχος σε έξι περιπτώσεις, ενώ ο Δασκαλόπουλος, ο τερματοφύλακας των Κρητικών ήταν στους υποψήφιους mvp της αγωνιστικής. Αυτά τα λίγα παραπάνω από μόνα τους λένε πολλά για την ήττα της Κυριακής.
Μπροστά στους ερυθρόλευκους όμως υπάρχει μια νέα πρόκληση. Δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με το παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό. Πήραν τα «μαθήματά» τους από αυτό, είδαν τα λάθη τους και συνεχίζουν. Το κεφάλαιο «Τούμπα» έχει μπει για τα καλά από χθες στη ζωή τους μέχρι την επόμενη περιπέτειά τους. Είναι η πιο καυτή έδρα του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ αποτελεί την ομάδα που αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της τελευταίας σεζόν και θεωρείται ότι φέτος θα διεκδικήσει πρωτάθλημα. Τον Ολυμπιακό Βόλου όμως δεν τον νοιάζουν όλα αυτά. Δεν έχουν οι ερυθρόλευκοι το άγχος, αλλά οι γηπεδούχοι που πρέπει να αποδείξουν όλα τα παραπάνω. Η βολιώτικη ομάδα θα πάει στην Τούμπα ως το αουτσάιντερ για να κάνει την ζημιά. Δεν έχει τίποτα να χάσει από αυτό το ματς το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη. Μόνο να κερδίσει…
 
 
 
 
Παναθηναϊκός      
Πριν δύο χρόνια ήμουν Παναθηναϊκός. Ευτυχώς το κατάλαβα και το αποποιήθηκα, είπε χαριτολογώντας ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΣΠΟΡ FM 89.5. Πλέον η μόνη ομάδα που ενδιαφέρει και υποστηρίζει ο κ. Γιώργος Τόρης είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, ενώ για τους μεγάλους, όπως είπε, ας τσακώνονται μεταξύ τους, αυτά δεν αφορούν στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ, που τα έχει λόγω Αχιλλέα Μπέου σχεδόν με όλους καλές σχέσεις.
Αγ. Θαν.
 
Αισιοδοξία
Αισιόδοξοι παρουσιάζονται άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο ενόψει της εξόδου στην Τούμπα. Μάλιστα θεωρούν ότι το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα λειτουργεί υπέρ του Ολυμπιακού Βόλου. Ποντάρουν κατά κάποιο τρόπο και στην κούραση των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου του Βορρά για ένα θετικό αποτέλεσμα. Πρωταρχικός στόχος των φιλοξενούμενων θα είναι να μην δεχτούν γκολ και να κρατήσουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Αγ. Θαν. 

 
Παίζει με τους δικούς της όρους
Ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι δεν αποτελεί τον φτωχό επαρχιώτη συγγενή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα που θα περιοριστεί σε όσα του δίνουν. Εχει κάνει αισθητή την παρουσία του στο γήπεδο και στα κέντρα αποφάσεων και το ίδιο θέλει να κάνει και με την χορηγία του ΟΠΑΠ. Να μη συμφωνήσει δηλαδή με όσα αρχικά του δίνει, αλλά να παίξει με τους δικούς του όρους και να πιέσει για αυτό που του αναλογεί βάσει της ιστορίας, του κόσμου του και της δυναμικής του. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ πιστεύουν ότι στο τέλος θα περάσει το δικό τους και η συμφωνία θα επιτευχθεί στην επόμενη συνάντηση.
Αγ. Θαν.  
 
Αλλαξαν τα δίκτυα
Στον Ολυμπιακό Βόλου πιστεύουν πολύ στα γούρια. Ετσι μετά την ήττα από τον Εργοτέλη τα ερυθρόλευκα δίκτυα αντικαταστάθηκαν από λευκά. Τα ερυθρόλευκα δεν έφεραν τύχη στους γηπεδούχους στο Πανθεσσαλικό και αυτό κρατάει από την περσινή σεζόν.
   Ζ.Ε.Ι
 
Φήμες για Κατσαβάκη
Το όνομα του Μάκη Κατσαβάκη συνεχίζει να ακούγεται έντονα στη Νέα Ιωνία τις τελευταίες ημέρες. Λόγω του προβληματισμού που υπάρχει για την εμφάνιση της ομάδας τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Πάντως η ομάδα θα πορευτεί κανονικά με Χόρχε Μπάριος στον πάγκο της στην Καλλονή και ίσως από αυτό το παιχνίδι να κριθούν πολλά.
Αγ. Θαν.
 
Ούτε απ’ έξω
Στον Αλμυρό θα αναγκαστεί να «μετακομίσει» η ανδρική ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου μέχρι την ολοκλήρωση της γραμμογράφησης στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας. Υπάρχει βέβαια και η λύση του Βάκης Παρασκευόπουλος, αλλά ούτε να το σκέφτονται δεν θέλουν οι άνθρωποι του συλλόγου, μετά τα όσα κατηγορήθηκαν πέρυσι όταν έκαναν προπόνηση εκεί πριν το ματς με την Μεταμόρφωση. Και επειδή η πρεμιέρα περιλαμβάνει πάλι τοπικό ντέρμπι, για να μην αρχίσουν πάλι τα σενάρια οι ιθύνοντες τη Νίκη ούτε απ’ έξω θέλουν να περάσουν.
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Θα έχουμε «επισκέπτη» στο εντός έδρας ματς της Νίκης με την Καλλονή στη Νεάπολη;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου