ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-505073

Ηρθε και… δεν κρατιέται!

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, ο Ναμπίλ Ελ Ζαρ.
Ο Τυνήσιος ποδοσφαιριστής έφτασε μαζί με τη γυναίκα του και ντυμένος στην… τρίχα λίγο μετά τις 13:20 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και στις πρώτες του δηλώσεις, τόνισε: «Είμαι έτοιμος να παίξω άμεσα»!
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του 24χρονου: «Έρχομαι για να παίξω και ελπίζω να τα πάω καλά. Ξέρω ότι η ομάδα έχει οπαδούς που την ακολουθούν παντού και θέλω να κάνω το καλύτερο. Θα δώσω ό,τι μπορώ, αλλά ας αρχίσουμε να παίζουμε και ελπίζω ότι με τη βοήθειά μου η ομάδα θα πάει καλύτερα από πέρυσι. Νιώθω έτοιμος, πιστεύω ότι δε θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να ενσωματωθώ στα πλάνα του προπονητή μου, ίσως δυο μέρες. Φυσικά, είναι δύσκολο να μην παίζεις. Είχα κι άλλες προτάσεις, αλλά ήθελα να πάω σε μία ομάδα όπου θα μπορώ να παίζω και ελπίζω ότι θα συμμετάσχω σε αρκετά παιχνίδια. Δεν έχω πρόβλημα με την πίεση, άλλωστε, έχω παίξει στην Λίβερπουλ που η πίεση είναι πολύ μεγάλη. Η πίεση είναι κάτι που χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής».
Ο Ελ Ζαρ θα φοράει το νούμερο 10, και εκ μέρους της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τον υποδέχθηκαν ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Κώστας Ιωσηφίδης και το μέλος του γραφείου Τύπου, Σταύρος Σουντουλίδης.
 
 
 
 
 
 
   
Πρεμιέρα κάνει αύριο η Νίκη στην Football League 2, την… «ξεπερασμένη» Γ’ Εθνική, από τη Σκύδρα κόντρα στο νεοφώτιστο Αετό. Οι κυανόλευκοι ξεκινούν τη διαδρομή τους τη φετινή σεζόν, έχοντας μοναδικό και αποκλειστικό στόχο την άνοδο. Στην τρίτη χρονιά του Στράτου Γιδόπουλου στην ηγεσία της ομάδας δεν υπάρχει περιθώριο για τίποτα λιγότερο από έναν πρωταγωνιστικό ρόλο.
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ

 

Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία που φαίνεται πως δίνουν οι φίλαθλοι της ομάδας στον έμπειρο παράγοντα για να πετύχει τον στόχο του και να προσπαθήσει να κάνει πράξη τις υποσχέσεις του. Την υπόσχεσή του «σε δυο χρόνια στην Α’ Εθνική» που είχε πει ερχόμενος να αναλάβει την ομάδα, δεν μπόρεσε να την τηρήσει. Σε κάποιες δικαιολογίες του έχει δίκαιο, σε κάποιες άλλες όχι. Το δεδομένο είναι ότι αυτή είναι η τρίτη και φαρμακερή για τον Στράτο Γιδόπουλο. Η φετινή σεζόν θα κρίνει κατά πόσο θα «καταχωρηθεί» στην ιστορία της Νίκης ως πετυχημένο το πέρασμά του από την κυανόλευκη ΠΑΕ.
Ολα εξαρτώνται καθαρά από το αγωνιστικό κομμάτι, το οποίο όμως με τη σειρά του επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Αν η ομάδα πάει καλά, τότε γκρίνια δεν θα υπάρχει, το κλίμα θα είναι το ιδανικό, θα προσελκύσει περισσότερο κόσμο στην κερκίδα, το γενικότερο μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται να φέρει και περισσότερα έσοδα και τότε όλα θα κυλήσουν ομαλά.
Απαντες προσδοκούν στη Νέα Ιωνία αυτή η χρονιά να είναι πιο ήρεμη από τις δυο τελευταίες, να λείψουν οι ενδοοικογενειακές κόντρες και η ομάδα να βρει την χαμένη της αίγλη. Και είναι και ευκαιρία από κάθε άποψη, μια και λείπει το μεγάλο όνομα από την κατηγορία και τον όμιλο.
Η αρχή γίνεται αύριο από την Σκύδρα. Κάθε ξεκίνημα και δύσκολο, πόσο μάλλον για τη Νίκη που δεν είναι απολύτως έτοιμη για το πρωτάθλημα. Ας ελπίσουμε ότι τελικά η καθυστερημένη προετοιμασία, με την βοήθεια λίγο και της τύχης, δεν θα στοιχίσει.
Τρία είναι τα στοιχεία που θα κρίνουν τη φετινή πορεία της ομάδας, εκτός από τα αποτελέσματα. Ο κόσμος, η στήριξή του και η συμπεριφορά του στα δύσκολα, το οικονομικό κομμάτι και η σωστή λειτουργία της ΠΑΕ. Το ρόστερ που διαθέτει η ομάδα δείχνει ότι μπορεί, αλλά χρειάζονται και οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Αυτές πρέπει να δημιουργηθούν από την αρχή και σε σωστές βάσεις.
Σε περίπτωση που αποτύχει η Νίκη στο φετινό της «στοίχημα», τότε θα υπάρχουν πολλές αλλαγές… Και κανείς δεν ξέρει τι επιπτώσεις μπορούν να έχουν. Ετσι το να το κερδίσει είναι μονόδρομος, αλλιώς οδηγείται σε αδιέξοδο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 «Ούμπι» για Ευρώπη
Πολύ υψηλές φιλοδοξίες έχει ο Ούμπιντες για τον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτό εξομολογείται σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο. Ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής των ερυθρολεύκων δεν κρύβει ότι ένα από τα όνειρά του είναι να παίξει στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό.
Αγ. Θαν.  
 
Θέμα νοοτροπίας… 
Δεν πρόλαβε να κάνει την πρώτη της ήττα η ομάδα και ούτε καν ξεκίνησε το πρωτάθλημα και οι κακές γλώσσες στη Νέα Ιωνία άρχισαν τα σενάρια. Κατσαβάκης λένε κάποιοι, παίκτης και προπονητής για συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή οι υπόλοιποι. Επιτέλους θα πρέπει να αλλάξει αυτή η νοοτροπία. Η ομάδα θα πρέπει να είναι ήρεμη και να δουλέψει για το στόχο της.
Αγ. Θαν.
 
Επεκτάθηκε στη Νέα Ιωνία
«Αν ανοίξει σούπερ μάρκετ στο Βόλο ο μεγαλομέτοχος της Βέροιας, εγώ προσωπικά θα του το κλείσω» είχε πει στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ο Στράτος Γιδόπουλος για να δείξει το μένος του κόντρα στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ της Ημαθίας. Πράγματι όμως μετά από λίγο καιρό ο Αρβανιτίδης επεκτείνει τις επιχειρήσεις του και στη Νέα Ιωνία. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι ο Γιδόπουλος το ήξερε και δεν το είχε πει τυχαία.
Αγ. Θαν.
 
Φαβορί
Ο προπονητής του Εορδαϊκού Σωτήρης Αντωνίου έχρισε τη Νίκη φαβορί στο Βόρειο Όμιλο σε δηλώσεις του: «Η Νίκη Βόλουέχει ενισχυθεί σημαντικά, έχει κάνει αρκετά καλές κινήσεις και πιστεύω πως θα διεκδικήσει την άνοδο», σχολίασε ο νεαρός τεχνικός.
Αγ. Θαν.
 
Θα κάνει τη ζημιά
Σε αναζήτηση επιθετικού βρίσκεται η ομάδα του Βόλος 2004 και ψάχνει απεγνωσμένα για την παίκτρια που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά στην επίθεση. Προς το παρόν στο στόχαστρο βρίσκεται μια παίκτρια η οποία είναι βέβαιο πως μπορεί να κάνει την ζημιά… εφόσον αποκτηθεί. Ζ.Ε.Ι.
 
Ευτυχώς…
Με τον Ολυμπιακό Βόλου να αγωνίζεται στο Πανθεσσαλικό και τη Νίκη Βόλου στη Σκύδρα το μόνο βέβαιο είναι πως δεν θα έχουμε και πάλι τα συμβάντα του περασμένου Σαββάτου. Ας ελπίσουμε ο καθένας ταραξίας να πήρε το μάθημά του και να μην έχουμε replay. Ζ.Ε.Ι.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Είναι δυνατόν κάποιος να στηρίζεται πολιτικά και να κατακρίνεται… αθλητικά;
 
 
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου