ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-504163

Από το πέναλτι… στην Ευρώπη!!! 

Ακούσαμε πολλά το τελευταίο 48ωρο για τον Βολιώτη διεθνή διαιτητή Γιώργο Δαλούκα και η τιμωρία του για το πέναλτι που έδωσε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στην αναμέτρηση Άρη-Παναθηναϊκού θεωρείται βέβαιη…

Η τιμωρία είναι σίγουρη αφού ο παρατηρητής διαιτησίας του αγώνα, Αντώνης Σίπκας, του έχει βάλει χαμηλό βαθμό και τον παραπέμπει, όχι μόνο για το πέναλτι, αλλά και επειδή θεωρεί πως στο δεύτερο ημίχρονο ο διαιτητής μερολήπτησε υπέρ του Άρη. Αλλά και η παραπομπή να μην ίσχυε, η «καμπάνα» θα έπεφτε, αφού ο θόρυβος που προκλήθηκε ήταν εκκωφαντικός.
Στον Ολυμπιακό ζητούν την καρατόμηση του Βολιώτη ρέφερι, ωστόσο κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο να συμβεί. Διαγραφή μεσούσης της περιόδου δεν προβλέπεται πλέον από τους κανονισμούς. Μέχρι το καλοκαίρι του 2009, υπήρχε όριο στις τιμωρίες (έως 5 αγωνιστικές) και έπειτα ακολουθούσε η διαγραφή. Οι κανονισμοί όμως άλλαξαν, όχι μόνο ως προς τη διαγραφή αλλά και ως προς τις τιμωρίες γενικότερα. Πλέον δεν υφίσταται τιμωρία αγωνιστικών, αλλά «σιωπηρή» τιμωρία. Κοινώς, οι διαιτητές που κάνουν λάθη, μπαίνουν στο «ψυγείο» (δηλαδή δεν ορίζονται), για διάστημα που μόνο η ΚΕΔ γνωρίζει και που δεν ανακοινώνει ποτέ. Το χρονικό διάστημα στο οποίο ένας διαιτητής έμεινε τιμωρημένος, γίνεται αντιληπτό μονάχα όταν αυτός επιστρέφει στους ορισμούς!
Αίσθηση πάντως προκαλεί ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκα να μην ξέρει αυτούς τους κανονισμούς και να ζητάει διαγραφή εδώ και τώρα!!!
Αν αυτό που έγινε στου Χαριλάου γίνονταν σε ματς π.χ. Ατρόμητου-Εργοτέλη, σήμερα κανείς δεν θα ασχολούνταν με τον διαιτητή!!!
Τώρα όμως ο Γιώργος Δαλούκας θα μπει στο «ψυγείο» για σημαντικό χρονικό διάστημα, αν και δεν έχει δώσει σοβαρά δικαιώματα στο παρελθόν. Η περσινή σεζόν άλλωστε, χαρακτηρίστηκε ως η καλύτερη της καριέρα του, με πολλές (πρώτος σε ορισμούς) και καλές –σε γενικές γραμμές- διαιτησίες. Παντως πέρσι, για το ΑΕΚ-Ολυμπιακός, όταν δεν είχε δώσει πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ της Ένωσης σε χέρι του Μέλμπεργκ μπήκε για ένα περίπου μήνα στο «ψυγείο».
Μην ξεχνάμε ότι μεθαύριο Πέμπτη 16/9 ο Βολιώτης ρέφερι θα διευθύνει την αναμέτρηση Σάλτσμπουργκ – Μάντσεστερ Σίτι για το Europa League. Το τι έκανε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», δεν έχει σημασία για τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.
 
 
 
 
 
 
 
Η Αμερική στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου. Ξέπλυνε τη λερωμένη τιμή της μετά τον αποκλεισμό από την εθνική μας ομάδα στο προηγούμενο Μουντομπάσκετ του 2006 και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στη διοργάνωση της Τουρκίας. Ευτυχώς οι Αμερικανοί δεν γινόταν να σταματήσουν ούτε από τα σφυρίγματα των διαιτητών…

 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 

Οσες χώρες έχουν βρει την εκ των φιναλίστ Τουρκία στο δρόμο τους και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης έχουν παράπονα από τη διαιτησία. Αυτό που έγινε στην Τουρκία ξεπέρασε κάθε όριο. Μέχρι και στο παιχνίδι με την Αμερική στην αρχή οι διαιτητές σφύριζαν ξεκάθαρα έδρα.
Υπήρχαν καλύτερες ομάδες από τους άσπονδους γείτονες που άξιζαν να βρεθούν στον τελικό. Οι απανταχού στον κόσμο μπασκετόφιλοι πραγματικά απόρησαν και απογοητεύτηκαν από την τροπή που πήραν τα πράγματα στη διοργάνωση. Οργανωτικά η Τουρκία πήρε άριστα. Τα «μαγειρέματα» όμως που έγιναν με την διαιτησία ήταν ολοφάνερα ακόμη και από κάποιον που δεν γνωρίζει άριστα τους κανονισμούς.
Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς δεν άντεξε. Ξέσπασε κατά της διαιτησίας χωρίς να φοβηθεί την τιμωρία: «Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι η Τουρκία έκανε εξαιρετική δουλειά στο οργανωτικό κομμάτι. Από εκεί και πέρα ήταν το χειρότερο Μουντομπάσκετ. Πολλά περίεργα ματς έγιναν. Πολλά περίεργα πράγματα έχουν ειπωθεί. Κανείς από τους υπεύθυνους δεν έχει βγει να πει κάτι για τους διαιτητές του αγώνα με την Τουρκία. Κανείς δεν έχει τιμωρηθεί. Λέω, λοιπόν, πως αν δεν τιμωρηθεί κανείς από τους διαιτητές, τότε ο κύριος Κοτλέμπα και ο κύριος Μπάουμαν, που είναι υπεύθυνοι, πρέπει να παραιτηθούν. Αν και δεν νομίζω να τιμωρήσουν κανέναν, διότι οι ίδιοι το έχω οργανώσει όλο αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Ιβκοβιτς. Και συνέχισε: «Αλήθεια, πώς γίνεται να μην υπάρχει Ευρωπαίος διαιτητής; Οταν παίζουν δύο ευρωπαϊκές ομάδες; Τι γίνεται ένας παίκτης πέφτει κάτω για να εκτελέσει άλλος τις βολές και κανείς δεν του λέει τίποτα; Καταλαβαίνω ότι οι σπόνσορες πρέπει να ικανοποιηθούν, ότι όσοι βάζουν τα λεφτά πρέπει να είναι ικανοποιημένοι, αλλά τι γίνεται με το μπάσκετ»;
Ολα αυτά τα ερωτήματα μπορεί να απαντήσει κανείς; Δεν νομίζουμε ότι θα δοθεί απάντηση. Το πολύ πολύ να τιμωρηθεί ο Ιβκοβιτς. Οι Τούρκοι πάντως πανηγυρίζουν για το αργυρό μετάλλιο. Τουλάχιστον όταν εμείς πανηγυρίσαμε το αργυρό στην Ιαπωνία είχαμε αποκλείσει την Αμερική στον ημιτελικό και ποτέ μα ποτέ δεν είχαμε την παραμικρή εύνοια της διαιτησίας. Μια μικρή χώρα μπορεί με το «σπαθί» της να φτάσει ψηλά. Και η έκπληξη συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες σε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις. Τότε το άθλημα παρουσιάζει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Φαινόμενα όμως όπως αυτό στην Τουρκία με τους γηπεδούχους να παίζουν με… παίκτη παραπάνω σε κάθε ματς, απομακρύνουν τους φιλάθλους.
Ηδη στην Εθνική μας και στο ελληνικό μπάσκετ έκανε πολύ μεγάλη ζημιά αυτή η διοργάνωση… Για την FIBA πάντως ήταν η πιο επιτυχημένη όλων των εποχών. Πράγματι σε τηλεθέαση και οικονομικά έσοδα ήταν η κορυφαία. Και από θέαμα είχε πλούσιο. Η μόνη φάλτσα νότα ήταν το «σπρώξιμο» στο αγωνιστικό κομμάτι της διοργανώτριας χώρας, κάτι που έφτανε για να αφήσει μια γλυκόπικρη γεύση στο τέλος.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Καμία ερώτηση   
Γενικότερη απογοήτευση επικρατούσε μετά την ήττα του Ολυμπιακού Βόλου από τον Εργοτέλη. Ο Σάκης Τσιώλης εμφανίστηκε προβληματισμένος στη συνέντευξη Τύπου και η αλήθεια είναι ότι όρεξη δεν υπήρχε ούτε από τους δημοσιογράφους. Κανείς εκπρόσωπος του Τύπου δεν ρώτησε το παραμικρό τον Καρδιτσιώτη τεχνικό…
Αγ. Θαν.
 
Το είδαμε κι αυτό…
Η παρακάτω παράγραφος ανήκει σε ρεπορτάζ από site που έχει την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και αφορά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον Εργοτέλη: «Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε σε έναν εξαιρετικό αγωνιστικό χώρο παρά τη βροχή που έριξε τις δυο τελευταίες ημέρες. Ο καιρός ήταν καλός, όμως ο κόσμος δεν γέμισε το γήπεδο με αποτέλεσμα το κομμάτι που δεν ήταν σκεπασμένο να είναι άδειο». Εξαιρετικός αγωνιστικός χώρος;;; Τα κομμάτια έφευγαν σε κάθε τάκλιν. Και περίμενε και το γήπεδο να γεμίσει με 22.000 κόσμο;
Αγ. Θαν.
 
Το πιο γρήγορο γκολ
Το πιο γρήγορο γκολ του πρωταθλήματος της Football League 2 ήρθε από τη Νίκη. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Μαϊστρέλλης με το κεφάλι βρήκε δίκτυα και άνοιξε τον λογαριασμό για όλη την κατηγορία. Δυστυχώς όμως αυτό το τέρμα δεν έδωσε στη Νίκη τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς.
Αγ. Θαν.
 
Από τον γάμο στη Σκύδρα
Ο φίλαθλος της Νίκης Βόλου Τάσος Πανταζόπουλος παντρεύτηκε το Σάββατο το απόγευμα την εκλεκτή της καρδιάς του Εύη Παρασκευά, ωστόσο στην πρώτη μέρα του γάμου του αποφάσισε να πάει ταξίδι στη Σκύδρα! Δεν ήθελε να χάσει την πρεμιέρα της αγαπημένης του ομάδας και έτσι πήρε τη νύφη και πήγε να δει το παιχνίδι με τον Αετό! Από εκεί μάλιστα ξεκίνησε το γαμήλιο ταξίδι του ζευγαριού!
Αγ. Θαν.
 
Είδε Κύπελλο
Εμεινε εκτός αποστολής λόγω αμυγδαλίτιδας ο ποδοσφαιριστής της Νίκης Κώστας Καρακώστας, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να περάσει το σαββατοκύριακο με… ποδόσφαιρο. Ετσι βρέθηκε στο γήπεδο της Αλλης Μεριάς και παρακολούθησε τον αγώνα του Κυπέλλου μεταξύ του Ιάσωνα Αλλης Μεριάς και του Πυράσου για το κύπελλο της Ε.Π.Σ.Θ.
 Θ.Δ.Κ.
 
Ενισχυμένο προπονητικό τιμ
Ενισχυμένο με την πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδος Πέπη Κατσούπη είναι πλέον το τεχνικό τιμ του Ομίλου Αντισφαίρισης Μαγνησίας. Η Βολιώτισσα τενίστρια πήρε το πτυχίο της από την Γυμναστική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης, αριστεύοντας μάλιστα και πλέον προστέθηκε στο ήδη έμπειρο και καταξιωμένο προπονητικό τιμ του Ομίλου που συνεχίζει να βγάζει πρωταθλητές.
 Αγ. Θαν. 
 
Ερώτηση Της Ημέρας
Είναι αλήθεια ότι υπήρχε μια «περίεργη» βραδινή επίσκεψη στη Νέα Ιωνία το Σάββατο το βράδυ;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου