ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δίαυλος επικοινωνίας με την Εύβοια

δίαυλος-επικοινωνίας-με-την-εύβοια-851206

Νέες προοπτικές ανάπτυξης ανοίγει η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που συνδέει την Σκιάθο με την Εύβοια και λειτουργεί ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα. Τα επίσημα εγκαίνια υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθούν εντός του μήνα, ενώ στο μεταξύ, το επιβατηγό πλοίο «Ελλη 1» που ανήκει στις «Συγκοινωνίες Ευβοϊκού ΑΕ», χωρητικότητας 80 ατόμων σύμφωνα με το πρωτόκολλο, έχει δρομολογηθεί στην προαναφερθείσα γραμμή, μεταφέροντας επιβάτες από την Σκιάθο στα Βασιλικά (Ψαροπούλι) στην Βόρεια Εύβοια. Όπως εκτιμάται, η υλοποίηση του συγκεκριμένου στόχου θα δημιουργήσει μακροπρόθεσμα ισχυρούς δίαυλους επικοινωνίας με την Χαλκίδα αλλά και την Αθήνα. Την συγκεκριμένη πρωτοβουλία υποστηρίζουν τόσο τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Σκιάθου όσο και οι ξενοδόχοι του νησιού, εκτιμώντας ότι τα οφέλη που θα προκύψουν, θα είναι ορατά σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται σε τοπικό επίπεδο.

Όπως αναφέρει ειδικότερα η Σπυριδούλα Σταμέλου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σκιάθου «το νησί έχει ήδη αναπτύξει από το παρελθόν πολλούς δεσμούς με την Εύβοια, ενώ πολλοί Ευβοιώτες μετοίκησαν στην Σκιάθο. Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, συνεχίζει η κ. Σταμέλου, ανοίγουν νέοι εμπορικοί δρόμοι σε ότι αφορά στον εφοδιασμό των καταστημάτων μας, αλλά και την γενικότερη εξυπηρέτηση των Σκιαθιτών, οι οποίοι επιθυμούν να προμηθευτούν διάφορα είδη». Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, διερευνάται ήδη το ενδεχόμενο συνεργασίας και με το ΚΤΕΛ Εύβοιας προκειμένου τα υπεραστικά λεωφορεία να παραλαμβάνουν από το Ψαροπούλι όσους ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν προς την Αθήνα.

Παράλληλα δημιουργούνται νέες γέφυρες ανάπτυξης του θρησκευτικού, περιπατητικού και εναλλακτικού τουρισμού, των εμπορικών δραστηριοτήτων και γενικά οι προοπτικές για την προώθηση και περαιτέρω ανάπτυξη όλων των τομέων. Το άνοιγμα της ακτοπλοϊκής γραμμής Σκιάθου-Εύβοιας είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε από την προηγούμενη χρονιά και εδραιώθηκε ουσιαστικά μέσω της ενημερωτικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη άνοιξη στο νησί, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου και την συμμετοχή φορέων από διάφορες περιοχές. Όπως εκτιμάται, το ακτοπλοϊκό άνοιγμα προς την Βόρεια Εύβοια είναι το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη και άλλων παρόμοιων πρωτοβουλιών, που περικλείουν μεταξύ άλλων και την μελλοντική σύνδεση της Σκιάθου με τον Αγιόκαμπο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου