ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Μέτρια» τα νερά κολύμβησης Σκοπέλου και Αλοννήσου

μέτρια-τα-νερά-κολύμβησης-σκοπέλου-493925

«Μέτρια» έχουν χαρακτηριστεί τα νερά κολύμβησης σε 13 σημεία της Σκοπέλου και σε επτά σημεία της Αλοννήσου από το 2009 ήδη, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, ενώ σε άριστη κατάσταση φαίνονται να είναι τα νερά της Σκιάθου.

Πιο συγκεκριμένα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος στην ειδική ιστοσελίδα που διατηρεί στο Internet με την ονομασία “Eye on Earth”: www.eyeonearth.eu. έχει δημοσιεύσει τα αποτελέσματα από δειγματοληψίες που έγιναν για την ποιότητα των νερών κολύμβησης σε παραλίες και των τριών νησιών.

Σε ό,τι αφορά την Σκόπελο στο «κίτρινο», δηλαδή σε μέτρια κατάσταση, είναι 13 σημεία του νησιού. Ένα – ένα τα σημεία δειγματοληψίας με την «μέτρια» βαθμολογία βρίσκονται στις εξής παραλίες του νησιού:

-Άγιος Κωνσταντίνος

-Βελανιό

-Στάφυλος (πάρθηκαν δύο δείγματα από δύο διαφορετικά σημεία)

-Αγνώντας

-Λιμνονάρι

-Πάνορμος

-Μηλιά

-Χόβολο

-Έλιος

-Καρκατζούνα

-Καλύβες

-Αρμενόπετρα

Την ίδια στιγμή σε «μέτρια» είναι η βαθμολογία που δόθηκε και για τα νερά κολύμβησης στο νησί της Αλοννήσου μετά από δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν σε επτά σημεία. Πρόκειται για τις εξής τοποθεσίες:

-Μεγάλος Μουρτιάς

-Μαρπούντα

-Βότσι

-Ρουσούμ Γυαλός

-Χρυσή Μηλιά

-Γλύφα Στενής Σκάλας

-Άγιος Δημήτριος

Σε άριστη κατάσταση τα νερά της Σκιάθου

Συνολικά έντεκα δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία του νησιού της Σκιάθου πιστοποιούν την άριστη ποιότητα των νερών κολύμβησης.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος στην σχετική ιστοσελίδα του χαρακτηρίζει τα νερά «καλά» που είναι και η καλύτερη βαθμολογία που μπορεί να αποσπάσει μια περιοχή για την ποιότητα των νερών της.

Πρόκειται για τα εξής σημεία:

-Μεγάλη Άμμος (πάρθηκαν δύο δείγματα από δύο διαφορετικά σημεία)

-Σκληθρί

-Βασιλιάς

-Αχλαδιές

-Καναπίτσα

-Βρωμόλιμνος

-Πλατανιάς, Αγία Παρασκευή

-Τρούλος

-Κουκουναριές

-Μανδράκι

Να αναφερθεί εδώ πως Γαλάζια Σημαία για το 2010 είχαν λάβει μόνο οκτώ παραλίες της Σκιάθου, ωστόσο επισημαίνεται ότι η Γαλάζια Σημαία δεν δίνεται σε μια παραλία μόνο βάση της ποιότητας των νερών της αλλά και δεδομένου του γεγονότος ότι διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές.

Τέλος οι βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία της Σκιάθου είναι οι Κουκουναριές, Καναπίτσα, Μεγάλη Άμμος, Αχλαδιές, Τρούλος, Βρομόλιμνο

Αγ. Παρασκευή/Πλατανιάς, Βασιλιάς.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου