Φάνης Τριανταφύλλου: Νήσος σταθερότητας

φάνης-τριανταφύλλου-νήσος-σταθερότη-154213

Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Σε οικονομικούς και πολιτικούς όρους η Ελλάδα έχει βελτιώσει σημαντικά την αξιοπιστία της έναντι του υπόλοιπου κόσμου και τώρα απελευθερώνει την αναπτυξιακή της δυναμική, επιχαίρει ο Σαμαράς.

Ποτέ δεν ήταν πιο επίκαιρη η σημαντική αυτή διαπίστωση του πρωθυπουργού. Την ώρα που η οικονομική κρίση γονατίζει και τους γίγαντες, σπρώχνοντας στον γκρεμό την εργατική τάξη και τον καταπιεζόμενο λαό σ’ όλες τις χώρες, η περήφανη και ανεξάρτητη κυβέρνηση της Ελλάδας, βάζοντας μπροστά την αντικειμενική αναγκαιότητα επιβίωσης του ελληνικού λαού, πέτυχε περηφανή θρίαμβο έναντι των ειδεχθών επικυριάρχων που κατέλαβαν τη χώρα με σκοπό να τη λεηλατήσουν. Και ιδού: ξεφύγαμε απ’ την κρίση και γίναμε παράγοντας διεθνούς σταθερότητας. Όλοι τρέχουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να αναπτυσσόμαστε με θηριώδεις ρυθμούς, ο κόσμος της εργασίας να έχει επανακτήσει όλα τα δικαιώματά του και να έχει κερδίσει κι άλλα. Η οξύτατη σύγκρουση της κυβέρνησης με τους παλιούς επικυριάρχους έχει αποτινάξει τα δεσμά του προτεκτοράτου με τα οποία ήταν καθηλωμένη η χώρα μας και την έχει οδηγήσει σε νέες, ισότιμες εταιρικές σχέσεις, βασισμένες στο αμοιβαίο συμφέρον και τον αλληλοσεβασμό, όχι μόνο με τους μέχρι τώρα φίλους μας και συμμάχους αλλά με όλα τα κράτη της γης.

Όπως συνάγεται από τη δήλωση του πρωθυπουργού μας, τέτοιες ευτυχείς καταστάσεις σαν αυτή που βιώνουμε σήμερα συσσωρεύουν όλους τους όρους για ένα νέο ποιοτικό άλμα προς τα εμπρός. Άνεμος αισιοδοξίας σαρώνει την ελληνική κοινωνία, η οποία, ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνά πως τα μεγάλα σημερινά επιτεύγματα μπορεί να διασφαλίσει μόνο μια πατριωτική και αποφασισμένη ηγεσία, μια κυβέρνηση βασισμένη πάνω στην κατανόηση των νόμων και των μεθόδων του αισχρού καπιταλισμού, που παραλίγο να μας καταπιεί ολόκληρους, και σταθερά προσανατολισμένη στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Και ποια κυβέρνηση μπορεί να είναι καλύτερη από εκείνη που ύψωσε το ανάστημά της στους τυράννους και τους επιδρομείς και τους συνέτριψε χάριν του λαού, χαρίζοντάς του πρωτοφανείς μέρες ευημερίας; Ποια κυβέρνηση μπορεί να είναι καλύτερη από τη σημερινή κυβέρνησή μας, την πολιτική επιτομή του πατριωτισμού, το καμάρι των φτωχών και των αδικημένων; Υπάρχει σήμερα πιο σοβαρή και πιο μεγάλη εγγύηση για τη συνέχιση της πορείας στην οδό των θριάμβων απ’ αυτήν;

Η κριτική και λεπτομερειακή μελέτη της πρωθυπουργικής δήλωσης δεν πρόκειται να χάσει καθόλου την επίκαιρη σημασία της, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Το υψηλό οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται σήμερα η χώρα κι ο λαός μας δεν είναι ούτε το απολίθωμα που θα θελήσουν να παρουσιάσουν οι μελλοντικοί πολιτικοί αντίπαλοι της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας, ούτε το μουσειακό αντικείμενο που έχει χάσει την προωθητική του δύναμη. Αντίθετα, μετά από πενήντα, εκατό ή χίλια χρόνια η παραδείσια κατάσταση στην οποία θα έχει φτάσει η χώρα κι ο λαός μας θα χρωστιέται στη σημερινή «νήσο σταθερότητας» που επέβαλε στην παγκόσμια κοινότητα η κυβέρνηση. Και θα παραμείνει πάντα το πιο υψηλό υπόδειγμα για το πώς δυο κόμματα, ένα δεξιό και ένα σοσιαλδημοκρατικό, καθοδήγησαν την εργατική τάξη της χώρας σε τούτο το αφάνταστο επίπεδο ανάπτυξης. Οι μελλοντικές γενιές μπορούν να μάθουν από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου μονάχα από τη σκοπιά της αταλάντευτης προσήλωσής της στα συμφέροντα της χώρας και του λαού κι όχι αντιμετωπίζοντάς την σαν αντικείμενο πολιτικής ενατένισης. Απ’ αυτή τη σκοπιά εξάλλου έκανε την περίφημη δήλωσή του και ο πρωθυπουργός: Παλεύοντας για τη συνέχεια της Ελλάδας και του ελληνικού λαού ενάντια στα ξένα καπιταλιστικά τέρατα και τους εκφραστές τους μέσα στη χώρα, τη φράξια των ντόπιων ολιγαρχών, των πολιτικών παρατάξεων, του πολιτικού προσωπικού και των ΜΜΕ που τους στηρίζουν, η κυβέρνηση έφτασε στο πρωτοφανές σημερινό επίτευγμα να δημιουργήσει μια κοινωνία που θάλλει και μια χώρα – πρότυπο, μια νήσο σταθερότητας για τον υπόλοιπο κόσμο, που βλέπει τα πάντα γύρω του να γκρεμίζονται με πάταγο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου