ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία αλληλεγγύης στην αυλή του Μουσείου

συναυλία-αλληλεγγύης-στην-αυλή-του-μο-822593

Συναυλία κοινωνικής αλληλεγγύης με τίτλο «Τραγουδώντας μαζί για την Ειρήνη και την Αγάπη» διοργανώνεται την Τρίτη 5 Ιουλίου στις 9.00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου.

Η συναυλία διοργανώνεται από τη «Μαγνήτων Κιβωτό» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, το Σωματείο «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου» και το Σύλλογο Ελασσονιτών Μαγνησίας με τη σύμπραξη τριών μουσικών σχημάτων. Της Πολυφωνικής Χορωδίας Βόλου, της Χορωδίας Regavim του Τελ Αβίβ, της Μικτής Χορωδίας και της Ορχήστρας Νεανικών Χρωμάτων του Μουσικού Σχολείου Βόλου. H εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων και έχει ως στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων για τη στήριξη του Γηροκομείου Βόλου.

Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες οι διοργανωτές στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεως.

Ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Μαρσέλ Σολομών αναφέρθηκε στη σημασία της παραπάνω διοργάνωσης αλληλεγγύης, τονίζοντας ότι «προσδίδει κύρος στην πόλη και συμμετέχουν πολύ αξιόλογα σχήματα».

Η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη εξήρε, από την πλευρά της τις διαδραστικές ενέργειες που υλοποιούνται με πνεύμα συνεργασίας, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται για μια συνεργασία αλληλεγγύης, με πρωταγωνιστές σχήματα που χαράσσουν ποιοτικούς δρόμους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσονιτών Κώστας Σκριάπας ανέφερε ότι το Μουσείο του Βόλου θα αποτελέσει σημείο αναφοράς σε μια διοργάνωση που αναδεικνύει την πόλη του Βόλου ως πύλη πολιτισμού και αλληλεγγύης.

Η πρόεδρος των Φίλων του Μουσείου, Σούλα Μπαρτζιώκα, σημείωσε από την πλευρά της ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο γεγονός το οποίο βασίζεται στη σύμπραξη φορέων και τοπικών σχημάτων, προβάλλοντας τον πολιτισμό της περιοχής μας στο Τελ Αβίβ, μετά το αντίστοιχο άνοιγμα που προηγήθηκε σε τουριστικό επίπεδο.

Μιλώντας εκ μέρους της «Μαγνήτων Κιβωτού» ο Νίκος Τσούκας, αναφέρθηκε στη σημασία του πολιτισμού και της προβολής της περιοχής μας, μέσα από τη συνεργασία λαών για την ανάδειξη του κοινωνικού έργου.

Ο Γιάννης Καρκάλας, μαέστρος της Πολυφωνικής Χορωδίας τόνισε ότι «θα μιλήσουμε με ήχους την Τρίτη», ενώ εξέφρασε ταυτόχρονα την πρόθεση ένθερμης στήριξης κάθε παρόμοιου εγχειρήματος.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου