ΤΟΠΙΚΑ

Μπλόκο από καταστηματάρχες ~ Νέα συνάντηση Δήμου – Συλλόγου

μπλόκο-από-καταστηματάρχες-νέα-συνάν-63816

Πάει και έρχεται μεταξύ δήμου και Αποκεντρωμένης η Κανονιστική για τους κοινόχρηστους χώρους

Κόκκινο πανί για καταστηματάρχες εστίασης του Βόλου, αποτελούν οι όροι της Κανονιστικής παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων, που αφορούν στον περιορισμό των τραπεζοκαθισμάτων στις προσόψεις των μαγαζιών σε Αντωνοπούλου και Τοπάλη αλλά και στην τήρηση της ομοιομορφίας με ξύλινες κατασκευές, που όμως κρίνονται δαπανηρές. Από τα σημαντικότερα επίσης ζητήματα που τίθενται -ενόψει μάλιστα και της έναρξης της θερινής σεζόν- είναι η ένταξη της πεζοδρόμησης της Κουμουνδούρου στο σχέδιο πόλης, δεδομένου ότι οι καταστηματάρχες είναι εκτεθειμένοι σε ελέγχους και πρόστιμα για την ανάπτυξη διπλής σειράς τραπεζοκαθισμάτων.

Χθες επρόκειτο να εισαχθεί προς ψήφιση για τρίτη φορά η Κανονιστική του δήμου Βόλου, ωστόσο καταστηματάρχες του κέντρου που συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο, πίεσαν και πέτυχαν να αποσυρθεί το θέμα μέχρι να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση μεταξύ δήμου και συλλόγου, την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και θα επανεξεταστούν τα κρίσιμα ζητήματα. Στο διάδρομο του Δημαρχείου δεν έλειψαν και αψιμαχίες μεταξύ καταστηματαρχών μεταξύ τους, που… δυναμίτισαν το κλίμα.

Πάει κι έρχεται…

Πάει και έρχεται η Κανονιστική του δήμου Βόλου για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Την πρώτη φορά ακυρώθηκε γιατί στην έγκρισή της δεν υπήρχε απαρτία. Πέρασε εκ νέου από επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Δημοτικό Συμβούλιο και εστάλη ξανά προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη. Δεύτερο «άκυρο» γιατί τη δεύτερη απόφαση ψήφισε και ο Γιάννης Γρηγορίου ως δημοτικός σύμβουλος, κρίθηκε ωστόσο ότι έχει έννομο συμφέρον ως καταστηματάρχης ο ίδιος αλλά και ως πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ, Εστίασης Μαγνησίας.

Η Κανονιστική επιστράφηκε στο δήμο Βόλου και χθες θα εισαγόταν για τρίτη φορά προς συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Μπλόκο από καταστηματάρχες

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η οποία πραγματοποιήθηκε με μία ώρα καθυστέρηση, η διοίκηση του συλλόγου αλλά και καταστηματάρχες της Κουμουνδούρου, συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο, για να ζητήσουν αναβολή του θέματος.

Σύμφωνα με το γραμματέα του συλλόγου, Κώστα Μπίσδρα, οι αντιδράσεις αφορούν στον περιορισμό της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στις προσόψεις των καταστημάτων σε Αντωνοπούλου και Τοπάλη, κάτι που θα σημάνει μαζικά λουκέτα στις επιχειρήσεις εστίασης των δύο πεζοδρόμων.

Αντιδράσεις υπάρχουν επίσης και για την τήρηση της ομοιομορφίας των κατασκευών στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης, που σύμφωνα με τον ίδιο συνιστούν ένα δυσβάστακτο για την εποχή έξοδο στις επιχειρήσεις.

Δυναμική ήταν η παρουσία καταστηματαρχών της Κουμουνδούρου που ζητούν να ενταχθεί η πεζοδρόμηση της οδού στο σχέδιο πόλης. Οπως ανέφεραν, από τη στιγμή που η πεζοδρόμηση δεν υπάρχει στο σχέδιο πόλης, οι ίδιοι είναι εκτεθειμένοι σε πιθανούς ελέγχους αν προχωρήσουν στην ανάπτυξη και δεύτερης σειράς τραπεζοκαθισμάτων.

Εντάσεις και αναβολή

Ενώ γίνονταν διαβουλεύσεις για την αναβολή του θέματος στην επιτροπή ποιότητας ζωής, στο διάδρομο του Δημαρχείου επικράτησε μικροένταση μεταξύ διοίκησης του συλλόγου και καταστηματαρχών της Κουμουνδούρου.

Τελικώς, η πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Μίνα Καλογήρου εισηγήθηκε την απόσυρση του θέματος και την εισαγωγή του εκ νέου πιο τεκμηριωμένα.

Θα προηγηθεί την ερχόμενη Δευτέρα συνάντηση του συλλόγου και της δημοτικής αρχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου