ΤΟΠΙΚΑ

Καμπανάκι για εφαρμογή της Κανονιστικής

καμπανάκι-για-εφαρμογή-της-κανονιστι-450154

Εως 20 Ιουλίου η ανοχή και στη συνέχεια έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία για τα τραπεζοκαθίσματα

Καμπανάκι προς τους καταστηματάρχες εστίασης για την τήρηση της Κανονιστικής χτύπησε ο Δήμος Βόλου. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στο Δημαρχείο, παρουσία των καταστηματαρχών, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ζήτησε τη συμμόρφωση όλων των καταστηματαρχών με την Κανονιστική, προειδοποιώντας με ελέγχους από τις 10 Ιουλίου και με πρόστιμα από τις 20 Ιουλίου. «Στόχος δεν είναι να κυνηγήσουμε τους καταστηματάρχες αλλά η συμμόρφωση με τους κανόνες», ανέφερε ο κ. Μπέος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος, Αχ. Μπέος, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Πέγιος, Αρης Σαββάκης και Μίνα Καλογήρου και εκπρόσωποι των καταστηματαρχών.

Οπως τονίστηκε από την αρχή της θητείας της δημοτικής αρχής επιδείχθηκε ανοχή ως προς τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. «Θέλουμε να βοηθήσουμε τους καταστηματάρχες της πόλης. Υπάρχει γενικώς ανοχή. Ωστόσο είναι ορισμένοι που δεν τηρούν τους όρους της Κανονιστικής», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Αρης Σαββάκης.

Η Κανονιστική έχει πλέον ψηφιστεί και θα πρέπει να τηρηθεί. «Δικαίωμα στην πόλη έχουν όλοι οι πολίτες και τα άτομα με ανάγκες», διαμήνυσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος.

Ηδη σε επίπεδο Δήμου Βόλου έχει συγκροτηθεί επιτροπή που θα ελέγξει τις άδειες των τραπεζοκαθισμάτων που διαθέτουν οι καταστηματάρχες και τα σημεία στα οποία μπορούν να αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα. Μάλιστα ανακοινώθηκε προς τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ότι έχουν δικαίωμα επαναπροσδιορισμού του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων που αναπτύσσουν στους εξωτερικούς χώρους, υπό την προϋπόθεση ότι επιτρέπεται από την άδειά τους. Εως και τις 10 Ιουλίου, οι επαγγελματίες θα πρέπει να προσκομίσουν στην επιτροπή τις άδειές τους από τις οποίες προκύπτει και ο αριθμός των τραπεζοκαθισμάτων.

Στη συνέχεια ο λόγος θα δοθεί στη Δημοτική Αστυνομία που θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από 1η Ιουλίου. Σύμφωνα με τον κ. Σαββάκη από 10 έως 20 Ιουλίου, θα γίνονται έλεγχοι από υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας και συστάσεις σε όσους εντοπιστούν να μην τηρούν τους όρους της Κανονιστικής.

Ωστόσο από τις 20 Ιουλίου και μετά, η δημοτική αστυνομία θα έχει το δικαίωμα επιβολής ακόμη και προστίμων αν εντοπιστούν παραβάτες.

Οπως εξήγησε ο κ. Σαββάκης, στόχος του Δήμου δεν είναι να κυνηγήσει τους επαγγελματίες αλλά να τηρηθεί η Κανονιστική. Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε από τους καταστηματάρχες να προσέχουν γενικότερα να μην συμπληρώνουν παραβάσεις και να έρχονται ξανά και ξανά ενώπιον της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. «Εχει παρατηρηθεί ότι στην επιτροπή έρχονται τα ίδια και τα ίδια καταστήματα», σχολίασε ο ίδιος, αναφέροντας ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση αφαιρέθηκαν δύο άδειες λειτουργίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου