ΤΟΠΙΚΑ

Ανω – κάτω οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου

ανω-κάτω-οι-εργαζόμενοι-στο-νοσοκομε-658423

Πόλεμος δηλώσεων, μετά την ανακοίνωση του σωματείου για τη διοίκηση του Αχιλλοπούλειου

Αναταράξεις στο Σύλλογο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου αλλά και στην παράταξη της ΔΑΚΕ, προκαλεί η διαδικασία αξιολόγησης της Διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου από το Υπ. Υγείας και οι δημόσιες τοποθετήσεις συνδικαλιστών.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων και της ΔΑΚΕ εργαζομένων στο Νοσοκομείο κ. Γιάννης Γιαννακός, προχώρησε σε δήλωση μετά την ανακοίνωση της Γραμματέως της ΔΑΚΕ κας Λεμονιάς Πατρώνη, ενώ τα μέλη της μειοψηφίας του Δ.Σ. με δική τους ανακοίνωση τονίζουν πως η Διοίκηση του Συλλόγου ουδέποτε συνήλθε για το θέμα της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Η Γραμματέας της ΔΑΚΕ εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου και εκπρόσωπος των εργαζομένων στη Διοίκησή του κα Λεμονιά Πατρώνη, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι «προσωπικές εμμονές και αυθαίρετες πρωτοβουλίες, εκφράζουν πρόσωπα μεμονωμένα, που προφανώς δικαιούνται να έχουν την άποψή τους, αλλά όχι και να οικειοποιούνται παρατάξεις και σωματεία».

Αναφέρει ειδικότερα τα εξής: «Διαπιστώνω ότι κείμενο που δημοσιεύεται στις σημερινές εφημερίδες, αποδίδεται στο Σύλλογο Εργαζομένων του Γ.Ν. Βόλου.

Πληροφορούμαι ότι τρία από τα επτά μέλη του Δ.Σ. διαψεύδουν την εμπλοκή τους σ’ αυτό, αποδίδοντας τη σχετική πρωτοβουλία στη ΔΑΚΕ.

Ως γραμματέας της ΔΑΚΕ Εργαζομένων του Νοσοκομείου και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ιδρύματος, δηλώνω ξεκάθαρα ότι η παράταξη της ΔΑΚΕ ουδεμία συμμετοχή είχε στην αναφερόμενη ως ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων.

Και εγώ, αλλά και δεκάδες μέλη της παράταξης, αλλά και στελέχη από όλους τους χώρους, χωρίς πολιτικό σκεπτικό, αλλά με γνώμονα μόνο το έργο και την προσφορά της διοίκησης στο νοσοκομείο και στην πόλη, υπογράψαμε το κείμενο στήριξης προς την κατά γενική ομολογία απόλυτα επιτυχημένη διοίκηση του νοσοκομείου μας. Και το πράξαμε αυτό ο καθένας μας με τη θέλησή του, αυθόρμητα και έξω από κομματικές λογικές για να αναγνωρίσουμε το οφθαλμοφανές και πανθομολογούμενο έργο της διοίκησης του Γ.Ν. Βόλου.

Ουδέποτε η ΔΑΚΕ ως παράταξη έλαβε κάποια συλλογική απόφαση υπέρ ή κατά κειμένου ή πρωτοβουλίας.

Οι προσωπικές εμμονές και οι αυθαίρετες πρωτοβουλίες, εκφράζουν συνεπώς πρόσωπα μεμονωμένα, που προφανώς δικαιούνται να έχουν την άποψή τους, αλλά όχι και να οικειοποιούνται παρατάξεις και σωματεία».

Γιαννακός: Δεν εκφράζει τη ΔΑΚΕ η κα Πατρώνη

Την αντίδραση του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και της ΔΑΚΕ Υγειονομικών κ. Γιαν. Γιαννακού, προκάλεσε η ανακοίνωση της κας Πατρώνη.

«Υστερα από τις δηλώσεις της κας Λεμονιάς Πατρώνη σχετικά με την παραμονή του Διοικητού του Νοσοκομείου Βόλου, σας αναφέρω ότι εκφράζει προσωπικές της απόψεις. Συμμετέχει στο Δ.Σ. του νοσοκομείου Βόλου ως εκπρόσωπος των εργαζομένων. Αυτό, όμως δε της δίνει το δικαίωμα να καπηλεύεται την συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ που την εξέλεξε στην παραπάνω θέση. Σε ό,τι αφορά στο θέμα της διοίκησης δε μας αφορούν τα πρόσωπα αλλά τα έργα που επιτελούν», τονίζει ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ.

Τα μέλη της μειοψηφίας

Ανακοίνωση εξέδωσαν για το θέμα και τα μέλη της μειοψηφίας στη Διοίκηση του Συλλόγου κ.κ. Φούλη Τσιώμου, Λεων. Αναστασίου και Κ. Χαρανά.

Αναφέρουν ειδικότερα τα εξής:

«Το φερόμενο ως ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων κείμενο που δημοσιεύθηκε στις 19/2/2014 στον τοπικό Τύπο ουδεμία σχέση έχει με το συλλογικό μας όργανο, το οποίο ουδέποτε συνήλθε για το ζήτημα αυτό.

Εκφράζει μόνο τα τέσσερα μέλη της ΔΑΚΕ; Kάποια απ΄ αυτά; Μένει να διευκρινιστεί από τους ίδιους…

Σε ό,τι μας αφορά, θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμα του κάθε εργαζομένου του νοσοκομείου, εφόσον το πιστεύει, να συνυπογράψει το υπόμνημα που εξαίρει το έργο της διοίκησης, από τη στιγμή μάλιστα που η πρωτοβουλία αυτή είχε απήχηση σε εκατοντάδες συναδέλφους και πολλούς φορείς της πόλης».

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

  • Σχετικά άρθρα :

Έριδα εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου