ΤΟΠΙΚΑ

Χρονιά – σταυροδρόμι το 2014 για το Βόλο

χρονιά-σταυροδρόμι-το-2014-για-το-βόλο-514780

«Με την ανεργία και την ανέχεια να καλπάζουν στην περιοχή μας, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να καλλιεργήσουμε προσδοκίες που μπορεί να διαψευστούν γρήγορα. Μπορούμε, ωστόσο, βάσιμα να υποστηρίξουμε ότι το 2014 θα είναι μια χρονιά – σταυροδρόμι για το Δήμο Βόλου, αφού είναι η χρονιά όπου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το μεγάλο αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα έργων και δράσεων που υλοποιούν ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Είναι, ταυτόχρονα, η χρονιά που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, με τις προκλήσεις της οποίας ο Δήμος Βόλου ετοιμάζεται να αναμετρηθεί χάρις στα γερά θεμέλια που μπήκαν την προηγούμενη τριετία. Είναι, ακόμη, η χρονιά που φαίνεται ότι μπορεί να αρχίσει η ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, με αφορμή το νέο έτος και τη δημόσια παρουσίαση του έργου της Δημοτικής Αρχής κατά την πρώτη τριετία του «Καλλικρατικού» Δήμου Βόλου, που θα γίνει την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014, στις 7 μ.μ., σε ανοιχτή εκδήλωση στο «ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ».

«Προϋπόθεση για να μπούμε ως χώρα σε τροχιά ανάκαμψης», συνέχισε ο Δήμαρχος Βόλου, «είναι ο δικαιολογημένος θυμός της κοινωνίας να μετατραπεί σε δύναμη δημιουργίας και ανανέωσης. Αλληλεγγύη παντού, δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις παντού, χρηστή διοίκηση, διαφάνεια, ισονομία, είναι ο μόνος τρόπος να πάμε μπροστά. Διότι είναι ο μόνος τρόπος να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στους θεσμούς και ο μόνος τρόπος να υπερασπίσει η δημοκρατία τον εαυτό της. Στη σημερινή κατάσταση μάς οδήγησε η ήττα της πολιτικής. Χωρίς την αναζωογόνηση της πολιτικής, δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Αναζωογόνηση σημαίνει απόρριψη του παρελθόντος που οδήγησε εδώ. Αυτή ακριβώς η αντίληψη προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να σφραγίσει την πορεία της Δημοτικής μας Αρχής την πρώτη τριετία του «Καλλικρατικού» Δήμου Βόλου, την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στους συμπολίτες μας την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου», σημειώνει ο Π. Σκοτινιώτης.

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Βόλου, υπογράμμισε: «Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη, μεταβατική στην ουσία, τριετία στην οποία έγιναν πολλά, σε ένα εξαιρετικά αντίξοο οικονομικό και θεσμικό περιβάλλον. Αυτό προφανώς δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν και λάθη και αδυναμίες».

Και κατέληξε στη δήλωσή του, τονίζοντας: «Προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να ξεθεμελιώσουμε την αντίληψη των πελατειακών σχέσεων και του κομματισμού. Συγκρουστήκαμε με την αντίληψη που θέλει το Δήμο να μην αποτελεί χώρο παραγωγής του κοινωνικού και συλλογικού συμφέροντος, αλλά πεδίο στο οποίο επιμέρους συμφέροντα, συντεχνίες, άτομα και ομάδες προσπαθούν να εξασφαλίσουν προνόμια ή να ικανοποιήσουν εμμονές και ιδεοληψίες. Αντιδράσαμε στην πόλωση, το λαϊκισμό και το διχαστικό -δήθεν αντισυστημικό- δημόσιο λόγο, που για να κρύψει την έλλειψη αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης, ενοχοποιεί τη διαφορετική άποψη, αποδίδοντάς της ανομολόγητους σκοπούς. Υψώσαμε τείχος απέναντι στη βία, την ανομία, τη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Και ανοίξαμε μέτωπο με την ακινησία, κάνοντας σημαντικές τομές για τη βελτίωση των παρεχόμενων στους πολίτες υπηρεσιών, από μια διοίκηση που είχε μάθει να λειτουργεί σε ένα καθεστώς που πλέον δεν υπάρχει και με το προσωπικό της να βρίσκεται σε κατάσταση μεγάλης ανασφάλειας. Αυτή η πορεία του Δήμου είναι στο χέρι όλων μας να συνεχιστεί και τα επόμενα κρίσιμα χρόνια. Και θα συνεχιστεί, αν αποφύγουμε τη στασιμότητα και την αναδίπλωση στα παλιά και, φυσικά, αν η χώρα μας μπει σε περίοδο εθνικής ανασυγκρότησης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου