ΤΟΠΙΚΑ

Πέντε τόνοι τρόφιμα συγκεντρώθηκαν το Δεκέμβριο

πέντε-τόνοι-τρόφιμα-συγκεντρώθηκαν-τ-514848

Περισσότεροι από πέντε τόνοι τροφίμων υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια του Δεκεμβρίου, για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου, το οποίο θα μεταφερθεί, σημειωτέον, στο Καραγάτς μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Τα ράφια του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου γέμισαν από τρόφιμα μακράς διαρκείας, αρτοσκευάσματα και γλυκίσματα, χάρη στη συγκινητική συστράτευση αλληλεγγύης της τοπικής κοινωνίας. Ανθρωποι κάθε ηλικίας, μαθητές σχολείων, επαγγελματίες, επιχειρήσεις, σύλλογοι και εθελοντές συνέδραμαν την προσπάθεια, η οποία συνεχίζεται, καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Το υπαίθριο σημείο συγκέντρωσης, έξω από τον προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου στον πεζόδρομο της Ερμού, γέμισε από τις προσφορές δεκάδων ευαισθητοποιημένων συμπολιτών, οι οποίοι κατέθεσαν με ιδιαίτερη γενναιοδωρία το περίσσευμα της αγάπης τους.

Τα ράφια του κοινωνικού παντοπωλείου γέμισαν από τις προσφορές διαφόρων ειδών πρώτης ανάγκης, όπως ρύζι, φασόλια, φακές, ρεβίθια, αλεύρι, ζυμαρικά, γάλα μακράς διαρκείας, λάδι, ντοματοπελτέ, ψωμί, αρτοσκευάσματα, είδη ζαχαροπλαστικής, ακόμη και κρεατικά, χυμούς, αναψυκτικά και πολλά ακόμη είδη. Η συστράτευση αγάπης «έγινε από την πόλη, προκειμένου να στηριχθεί ο συγκεκριμένος θεσμός και είναι μια επιβεβαίωση ότι οι συμπολίτες μας έχουν αντιληφθεί ότι και το κάθε σπυρί ρύζι που προσφέρουν, φτάνει στον προορισμό του», υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος κ. Παντσάς.

Στο μεταξύ, η συγκέντρωση τροφίμων συνεχίζεται, ενώ η μεγάλη συναυλία, η κορυφαία του εορταστικού κύκλου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας με τους Μπάμπη Τσέρτο, Ανδρέα Κατσιγιάννη και Γιώτα Νέγκα, έχει επίσης ως στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο.

Στο μεταξύ τα αιτήματα πληθαίνουν και στη διάρκεια, ειδικότερα, των γιορτών, βοηθήθηκαν πεντακόσιες περίπου οικογένειες συμπολιτών, ενώ παράλληλα ικανοποιήθηκαν πολλά ακόμη αιτήματα αναξιοπαθούντων μελών της τοπικής κοινωνίας. «Δεν έμεινε κανένας χωρίς κάλυψη τις γιορτές. Από την πλευρά μας κάναμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε όσους ζήτησαν τη βοήθειά μας, μεθοδεύοντας κατά τέτοιο τρόπο τις προσπάθειές μας, ούτως ώστε να έχουμε μεγάλες ποσότητες αποθεμάτων στο κοινωνικό παντοπωλείο για την περίοδο των γιορτών» επισημαίνει ο κ. Παντσάς.

Η βοήθεια δόθηκε μέσα από τις διαδικασίες της κοινωνικής πρόνοιας, σε πολλούς συμπολίτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, προκειμένου να μην μείνει κανένα τραπέζι άδειο στη διάρκεια των γιορτών. Λόγω της συνεχούς αύξησης των αιτημάτων για βοήθεια, κρίνεται αναγκαία η μεταφορά του κοινωνικού παντοπωλείου σε δημοτικό κτίριο, που βρίσκεται στο Καραγάτς. «Θα έχουμε μεγαλύτερο χώρο στη διάθεσή μας, για να οργανώσουμε καλύτερα τις παροχές για τους συμπολίτες μας, και ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του Κοινωνικού Παντοπωλείου», καταλήγει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου