Η έλλειψη χιονιού στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου αφήνει ανοικτό και πάλι το ενδεχόμενο, όπως για μία ακόμη χρονιά, τη δεύτερη συνεχόμενη, να είναι ζημιογόνα η Ανώνυμη Εταιρεία που το διαχειρίζεται, η Κενταύρων Ορος Α.Ε. Μία εταιρεία στην οποία βασικός μέτοχος είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατά 77,45%, ενώ ο Δήμος Βόλου συμμετέχει με ποσοστό 11,89%.
Για το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου έγινε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, λίγο πριν τις γιορτές, με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 300.000 ευρώ, που αποφάσισε το Δ.Σ της Ανώνυμης Εταιρείας. Σε πρώτη φάση, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποφάσισε, όπως συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 60.000 ευρώ, με την αντίστοιχη συμμετοχή του Δήμου Βόλου να είναι 9.240 ευρώ.
Ο εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου στην Ανώνυμη Εταιρεία ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΟΡΟΣ, ο τοπικός Αντιδήμαρχος Πορταριάς – Ιωλκού και Μακρινίτσας Γιάννης Γκουντέλιας, σημείωσε ότι τα χρήματα που θα δοθούν θα είναι 398.000 ευρώ, τα οποία θα δοθούν σε διάστημα μίας 5ετίας. Θα είναι, όπως είπε, χρήματα που αφορούν τη συντήρηση των μηχανημάτων, που ξεκινά μέσα στις επόμενες μέρες.
Η κατάσταση όμως του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου τα τελευταία χρόνια είχε ως αποτέλεσμα, στην ίδια συνεδρίαση, να προκαλέσουν την αντίδραση του Αντιδημάρχου Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δημ. Δερβένη, που ζήτησε από τον εκπρόσωπο του Δήμου Βόλου να ζητήσει από τη Διοίκηση να παρουσιάσει ένα Σχέδιο Ανάπτυξης, πρακτικό, εφικτό και υλοποιήσιμο. Ένα σχέδιο που, όπως τόνισε, θα βελτιώσει κάπως τη σημερινή κατάσταση που μας στεναχωρεί όλους, για να μην πω κάποια άλλη κουβέντα, είπε καταλήγοντας ο κ. Δερβένης.
Αναφερόμενος στην Α.Ε ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΟΡΟΣ, ο εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, σημείωσε ότι το Μετοχικό Κεφάλαιο της Α.Ε είναι 656.200 ευρώ, ενώ όπως τόνισε ο κ. Γκουντέλιας, σε προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη του Δ.Σ της Α.Ε ενημερώθηκαν ότι η Εταιρεία έχει ζημιές 417.000 ευρώ, ενώ σημείωσε ακόμη ότι η περσινή χρονιά δεν ήταν καλή για το Χιονοδρομικό λόγω έλλειψης χιονιού.
Στην ίδια συνεδρίαση ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Μουλάς αναφέρθηκε στην περίοδο που ο σημερινός Αντιδήμαρχος Βόλου Δ. Δερβένης ήταν υπεύθυνος για το Χιονοδρομικό Κέντρο, ως νομαρχιακός σύμβουλος μέχρι και το 2002. Επί των ημερών σας τα πράγματα δεν πήγαιναν καθόλου καλά, είπε ο κ. Μουλάς. Οι επόμενοι (σ.σ την περίοδο 2002 – 2006 ) κάποια σειρά έβαλαν εκεί πάνω, σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Μουλάς.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο βράζει στο… ζουμί του και στο τέλος θα το πάρει κάποιος ιδιώτης, είπε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου Απ. Νάνος. Δεν το παίρνει κανένας, απάντησαν αμέσως με ένα στόμα, τόσο ο κ. Δερβένης, όσο και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Σούλα Μπαρτζιώκα, με την τελευταία να κάνει λόγο ότι το Χιονοδρομικό αποτελεί, όπως είπε, συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή μας, ωστόσο, όπως σημείωσε, χρειάζονται να γίνουν επενδύσεις, ενώ από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βόλου Ηλίας Ξηρακιάς, τόνισε ότι όσοι έχουν όφελος από τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, θα πρέπει να συμβάλουν στο λειτουργικό του κόστος.