ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αμεση ενημέρωση μέσω κινητού

αμεση-ενημέρωση-μέσω-κινητού-141121

Ειδική εφαρμογή και ενημερωτικό φυλλάδιο από τον Δήμο Αλοννήσου για τον κορονοϊό

Ουσιαστικές πρωτοβουλίες ανέλαβε ο Δήμος Αλοννήσου με στόχο τη διαχείριση της κατάστασης λόγω του κορονοιού. Πέρα από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για την απαγόρευση των μετακινήσεων στα νησιά εκτός των μονίμων κατοίκων και κάποιων ακόμη εξαιρέσεων, ο Δήμος Αλοννήσου προχώρησε στην εφαρμογή επιπλέον μέτρων για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων και τη διασφάλιση επικοινωνίας και συνεργασίας του με τους πολίτες.

Συγκροτήθηκε από τον Δήμο Αλοννήσου επιτροπή της νέας δομής κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης κατά του κορονοϊού. Η δομή αφορά στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης.

Παράλληλα ενεργοποιήθηκε η λειτουργία της καινοτόμου εφαρμογής «Novoville» για έξυπνα κινητά τηλέφωνα που αφορά στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, την υποδοχή αιτημάτων και την άμεση ενημέρωση των δημοτών. Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πολιτών κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού, ο Δήμος Αλοννήσου ενισχύει περαιτέρω τη στρατηγική του για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών, με τη βοήθεια της ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής και παρακολούθησης αιτημάτων καθημερινότητας δημοτών και διάδρασης Δήμου και δημότη «Novoville». Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να δηλώνει στον Δήμο σε πραγματικό χρόνο προβλήματα που συναντά στην καθημερινότητά του μέχρι και έκτακτα περιστατικά που απαιτούν τη συνδρομή του Δήμου. Κάθε πολίτης μπορεί να στείλει άμεσα, χωρίς κόστος και χωρίς να τηλεφωνήσει ή να επισκεφτεί τον Δήμο, τα αιτήματά του.

Στα μέτρα του Δήμου Αλοννήσου περιλαμβάνονται επίσης δημιουργία, έκδοση και διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου σε 4 γλώσσες.

Το φυλλάδιο ενημερώνει για τη νέα κοινωνική υπηρεσία «Μείνε στο Σπίτι – Κρατάμε την Αλόννησο υγιή», που τέθηκε σε λειτουργία από τον Δήμο και που στηρίζει ηλικιωμένους, ευπαθείς ομάδες αλλά ιδίως τους Ελληνες και αλλοδαπούς που έφτασαν στο νησί το προηγούμενο διάστημα μέχρι και σήμερα, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να μείνουν στα σπίτια τους σε καραντίνα για 14 ημέρες. Επίσης αναφέρονται οι επιλογές για πιθανή βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες σχετικά με τη μεταφορά φαρμακευτικού υλικού, βοήθεια στα ψώνια και διευκόλυνση για την έκδοση και λήψη πιστοποιητικού ή άλλου εγγράφου. Με το φυλλάδιο ενημερώνονται όσοι έχουν ανάγκη για βοήθεια να κάνουν χρήση ειδικής τηλεφωνικής γραμμής ή της νέας εφαρμογής.

«Βρισκόμαστε στη μέσης παγκόσμιας κρίσης άνευ προηγούμενου. Χωρίς αμφιβολία αναμένουμε και απαιτούμε από το κράτος να συμβάλλει τα μέγιστα στην καλύτερη αντιμετώπισή της. Ωστόσο δεν θα περιοριστούμε σε κάποιες διαμαρτυρίες ή κραυγές αγωνίας. Είμαστε εδώ, δίνουμε το στίγμα μας και οργανωνόμαστε με νέες πρωτοβουλίες για το κοινό καλό του νησιού, των δημοτών και των κατοίκων του. Ευχόμαστε στην πορεία να μας ακολουθήσουν και άλλοι Δήμοι», δήλωσε σχετικά με τις νέες δράσεις ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου