ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εγκαταλείπουν αδέσποτα στο Βελεστίνο

εγκαταλείπουν-αδέσποτα-στο-βελεστίν-893363

Φόβος και τρόμος για τους δημότες στο Βελεστίνο – Οργανωμένες μεταφορές τετράποδων καταγγέλλουν κάτοικοι

Σε βραχνά εξελίσσεται η δράση… των επιθετικών αδέσποτων στην περιοχή του Βελεστίνου, με τους κατοίκους να πιέζουν να βρεθεί άμεσα μία λύση, καθώς, όπως καταγγέλλουν, υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι τα βράδια γίνονται οργανωμένες μεταφορές τετράποδων από άλλες περιοχές.

Στο δημαρχείο φτάνουν συνεχώς αναφορές για συγκεκριμένα συμβάντα. Κάτοικοι κατήγγειλαν στον δήμο πρόσφατα ότι επιβάτες σε βανάκι μεταμεσονύχτιες ώρες εγκατέλειψαν αδέσποτα λίγο έξω από το Βελεστίνο, στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, ενώ σε μία άλλη περίπτωση άγνωστοι φέρονται να τα άφησαν πάνω στην ΠΑΘΕ, στην πλευρά που γειτνιάζει με τον Αγιο Γεώργιο Φερών.

Και στις δύο περιπτώσεις έγιναν βέβαια οι αναφορές, αλλά οι καταγγέλλοντες δεν είχαν μεριμνήσει να τσεκάρουν έστω τις πινακίδες του οχήματος, το οποίο εντόπισαν, ώστε να μπορεί να γίνει στη συνέχεια έλεγχος και να διαπιστωθεί από ποια περιοχή έγινε η μαζική μεταφορά.

Σημειωτέον πως ο δήμος έχει δρομολογήσει την κατασκευή ενός καταφυγίου αδέσποτων στην περιοχή του Αερινού. Μέχρι ωστόσο το έργο να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί θα μεσολαβήσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στο οποίο τα αδέσποτα θα «αλωνίζουν».

Για το έργο υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 400.000, ενώ εκτός από το καταφύγιο προβλέπεται και η κατασκευή ενός κτηνιατρείου που θα πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Βάση της μελέτης, το δημοτικό καταφύγιο θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι 30 αδέσποτα. Για τη λειτουργία του καταφυγίου ο δήμος βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής, ενώ προγραμματίζονται άμεσα και εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα σχολεία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου