ΑΛΜΥΡΟΣ

Κόπηκαν 20 κυπαρίσσια στο πάρκο στην έξοδο προς Ευξεινούπολη

κόπηκαν-20-κυπαρίσσια-στο-πάρκο-στην-έξο-250512

Λόγω επικινδυνότητας, λέει ο δήμος Αλμυρού – Διαμαρτυρίες από τους κατοίκους της περιοχής

Στην κοπή των δέντρων στο πάρκο που βρίσκεται στα όρια Ευξεινούπολης και Αλμυρού προχώρησε χθες η Διεύθυνση Πρασίνου του δήμου Αλμυρού σύμφωνα με υπόδειξη του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού λόγω της επικινδυνότητας για την πρόκληση ατυχημάτων.

Η Διεύθυνση έκοψε χθες το πρωί όλα τα κυπαρίσσια με σκοπό να μεγαλώσει τα πεζοδρόμια ώστε να υπάρχει επαρκής ορατότητα στους χρήστες της παρακείμενης διασταύρωσης καθώς στο παρελθόν σημειώθηκαν πολλά ατυχήματα.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Βαλαμούτης ανέφερε ότι οι κορμοί των δέντρων απείχαν μόλις δέκα εκατοστά από το δρόμο, ενώ τα κυπαρίσσια είχαν κλίση και έγερναν με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων σε περίπτωση επικράτησης ακραίων καιρικών συνθηκών.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να μικρύνει το πάρκο ώστε να μεγαλώσουν τα πεζοδρόμια και να αποκατασταθεί η ορατότητα, ενώ η Διεύθυνση θα φυτέψει νέα δέντρα.

Η κοπή των δέντρων έγινε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού, η οποία εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δασαρχείο, ενώ εκτελέστηκε με υπόδειξη του Αστυνομικού Τμήματος αλλά και της ΔΕΗ.

Οπως αναφέρθηκε, τα πεζοδρόμια είχαν «σηκωθεί», ενώ οι ρίζες των δέντρων έβγαιναν στο δρόμο. Εκτός από την επικινδυνότητα για την πρόκληση ατυχημάτων, τα κυπαρίσσια μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβες στην ηλεκτροδότηση σύμφωνα με τη ΔΕΗ, ενώ υπήρχαν και αναφορές για προβλήματα με αλλεργίες.

Το γεγονός πάντως προκάλεσε χθες θλίψη αλλά και οργή στους κατοίκους της περιοχής που είδαν με πικρία αλλά και αγανάκτηση τα δέντρα να απομακρύνονται χωρίς να έχουν καμία ενημέρωση για την παρέμβαση του δήμου. Διαμαρτυρίες υπήρχαν επίσης και για το εκκλησάκι που χρησιμοποιούσαν για προσκύνημα στον Αγιο Βασίλειο το οποίο υπέστη ζημιές από τη ρήψη δέντρου.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου