ΑΛΜΥΡΟΣ

Αφιέρωμα γυμνασίου Ευξεινούπολης στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

αφιέρωμα-γυμνασίου-ευξεινούπολης-στ-299813

H 26η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών το 2001, από το Συμβούλιο της Ευρώπης με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

Οι γενικοί στόχοι της ημέρας είναι: να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών και της διαφοροποίησης των γλωσσών που μαθαίνονται, με σκοπό την ενίσχυση της πολυγλωσσίας και της διαπολιτισμικής κατανόησης, να προωθήσει την πλούσια γλωσσική και πολιτιστική ποικιλία της Ευρώπης και να ενθαρρύνει τη δια βίου εκμάθηση μέσα και έξω από το σχολείο.

Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Ευξεινούπολης με την παρότρυνση και καθοδήγηση της καθηγήτριας της Αγγλικής Φιλολογίας κ. Καραγιαννοπούλου Μαρίας, αφιέρωσαν την τελευταία διδακτική ώρα στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.

Ενημέρωσαν τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους για την σημασία αυτής της ημέρας και ανέφεραν ορισμένα στατιστικά στοιχεία για τις 200 γλώσσες που ομιλούνται σήμερα στην Ευρώπη και ότι ένας στους δύο Έλληνες (49%) είναι ικανός να συνεννοηθεί σε μια τουλάχιστον ξένη γλώσσα, ποσοστό το οποίο συμπίπτει με τον κοινοτικό μέσο όρο.

Παρουσίασαν δύο μικρά χιουμοριστικά θεατρικά που αναφέρονταν το ένα στη δυσκολία μιας μαμάς να συνεννοηθεί με τα παιδιά της πάνω στη χρήση του διαδικτύου γιατί δεν γνώριζε αγγλικά, και το άλλο παρουσίασε το φημισμένο «greek καμάκι», σε διαλόγους που μας παραχώρησε η καθηγήτρια κ. Κωνσταντινέα Σοφία. Οι μαθητές έδειξαν σε όλους την πολύ καλή γνώση και προφορά τους στα αγγλικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου