ΑΛΜΥΡΟΣ

Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών περιοχών

εισοδηματική-ενίσχυση-οικογενειών-ο-282258

Αιτήσεις για εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών έτους 2015 δέχεται ο δήμος Αλμυρού και η Διεύθυνση Οικονομικού μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Συγκεκριμένα, για το Νομό Μαγνησίας ο καθορισμός γίνεται ως εξής για τις ορεινές περιοχές Δήμου Αλμυρού: Αγ. Θεοδώρων, Αγ. Ιωάννου, Ανάβρας, Ανθοτόπου, Αχιλλείου, Βρυναίνης, Κοκκωτών, Κωφών, Πτελεού, Φυλάκης, και οικισμών Νεοχωρακίου, και Ζαρκαδοχωρίου και για τις μειονεκτικές περιοχές Δήμου Αλμυρού: Αγ. Τριάδας, Αμαλιαπόλεως, Δρυμώνας, Ευξεινούπολης, Κροκίου, Πλατάνου και Σούρπης.

Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται σε 600€ ετησίως εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000€ και σε 300€ εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (πραγματικό ή τεκμαρτό) κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των 3.000€ και των 4.700€. Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου εκάστου ημερολογιακού έτους.

Να επισημανθεί ότι τα μεμονωμένα άτομα δεν αποτελούν οικογένεια, καθώς για να αποτελούν οικογένεια θα πρέπει να απαρτίζονται από 2 μέλη τουλάχιστον και πάνω.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι:

1. Αίτηση του δικαιούχου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού),
2. Φωτοτυπία Ταυτότητας ή Διαβατηρίου,
3. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, όπου φαίνεται το IBAN,
4. Βεβαίωση Δημάρχου του τόπου κατοικίας (Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας) του δικαιούχου από την οποία προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή,
5. Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογικού έτους 2014,
6. Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το 2014 (έντυπο Ε1 έτους 2015),
7. Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986, περί μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια μέσα στο ίδιο έτος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου