ΑΛΜΥΡΟΣ

Διαγωνισμός για τους κάδους απορριμμάτων στο δήμο Αλμυρού

διαγωνισμός-για-τους-κάδους-απορριμμ-282287

Δύο κάδους απορριμμάτων χωρητικότητας 50 lit ανά νοικοκυριό στον Πλάτανο, το Κρόκιο και τον Αλμυρό θα προμηθεύσει ο δήμος Αλμυρού στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων.

Το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού στη σημερινή συνεδρίασή του στις 6 το απόγευμα θα κληθεί να εγκρίνει τη διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια των κάδων απορριμμάτων για την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος.

Η Διεύθυνση Προγραμματισμού – Οργάνωσης – Πληροφορικής – Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής εισηγείται την έγκριση της διενέργειας του πρόχειρου διαγωνισμού με προϋπολογισμό 16.000 ευρώ.

Για την πραγματοποίησή του επικαλείται τον ενιαίο κανονισμό προμηθειών των ΟΤΑ, ενώ ενημερώνει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά το έτος 2011, το σύνολο των νοικοκυριών για τις τρεις ανωτέρω Τοπικές Κοινότητες είναι Τ.Κ. Κροκίου-256 νοικοκυριά, Τ.Κ. Αγίας Τριάδας – 84 νοικοκυριά και Τ.Κ. Πλατάνου – 236 νοικοκυριά.

Το δημοτικό συμβούλιο θα καθορίσει ακόμη τις ειδικότητες για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με κάλυψη δαπάνης από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους.
Το σώμα είχε αποφασίσει σε παλαιότερη συνεδρίασή του για την πρόσληψη δύο μηχανικών, δύο βρεφονηπιοκόμων και ενός μάγειρα.

Με δεδομένο ότι το Τμήμα Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ενέκρινε την πρόσληψη μόνο δύο ατόμων, το δημοτικό συμβούλιο καλείται να αποφασίσει για τις ειδικότητες στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2015.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει επιπλέον την τροποποίηση του προϋπολογισμού του δήμου. Συγκεκριμένα προτείνεται ποσό ύψους 41.000 ευρώ να αξιοποιηθεί για την προμήθεια καυστήρων φυσικού αερίου για τα δημοτικά σχολεία και τα σχολεία Αλμυρού και κάδων απορριμμάτων με μεταφορά των πιστώσεων από τους κωδικούς έργων για τη στεγασμένη λαϊκή (με κατάργηση) και την στεγανοποίηση του ορόφου του δημοτικού σχολείου Ανάβρας (μείωση κόστους έργου).

Στο δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί και το αίτημα του δασαρχείου Αλμυρού για τη διαχειριστική μελέτη για το διακατεχόμενο δάσος Ανω Ιεράς Μονής Ξενιάς, το οποίο αιτείται σύμφωνη γνώμη για τα προτεινόμενα μέτρα απαγόρευσης βοσκής, σύμφωνα με τη δασική νομοθεσία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου