ΥΓΕΙΑ

Η συνήθεια που απαλλάσει από το άγχος στην δουλειά. Την προτείνει επιστήμονας

η-συνήθεια-που-απαλλάσει-από-το-άγχος-σ-703734

Κι όμως υπάρχει μία μικρή συνήθεια που μπορεί να σε κάνει πιο δημιουργικό και λιγότερο στρεσαρισμένο στην δουλειά σου.

Ο Τζον Τζαχίμοβιτζ από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια απέδειξε επιστημονικά τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεις πιο παραγωγικός στην δουλειά σου, χωρίς να ζοριστείς.

Ο ερευνητής αναφέρει πως υπάρχει κάτι καλύτερο από το να ακούς μουσική, να διαβάζεις βιβλίο ή να μιλάς στο τηλέφωνο στο δρόμο προς την δουλειά με τα ΜΜΜ ή με το αυτοκίνητο.

«Το να προετοιμαζόμαστε, οργανώνοντας στο μυαλό μας ένα σύντομο πλάνο για την ημέρα μας στην δουλειά, την ώρα που είμαστε στο δρόμο, έχει ως αποτέλεσμα να είμαστε λιγότερο αγχωμένοι και να έχουμε καλύτερη διάθεση στο γραφείο.

Για το αποτέλεσμα μελετήθηκαν 150 παλαιότερα project που σχετίζονταν με τις συνήθειες των εργαζομένων κατά την μετακίνηση από το σπίτι στην δουλειά τους.

Έτσι όσα άτομα, συνήθιζαν να κάνουν ένα εφεδρικό πλάνο για την ημέρα στο γραφείο (ή γενικά την εβδομάδα), έτειναν να είναι και πιο χαρούμενοι και επικοινωνιακοί την ώρα που ξεκινούσε η βάρδιά τους.

Αν πάλι αδυνατείς να αποχωριστείς το αγαπημένο σου βιβλίο στο μετρό, βρες λίγη ώρα για να οργανωθείς πριν ξεκινήσεις από το σπίτι (ή την προηγούμενη μέρα).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου