ΥΓΕΙΑ

ΗΠΑ: «Πιο τρομακτικός ο ιός Ζίκα απ’ ό,τι νομίζαμε»

ηπα-πιο-τρομακτικός-ο-ιός-ζίκα-απ-ότ-31773

Ο ιός Ζίκα είναι «πιο τρομακτικός» απ’ ό,τι αρχικά νόμιζαν οι ειδικοί και οι επιπτώσεις του στις ΗΠΑ μπορεί να είναι χειρότερες απ’ ό,τι είχαν προβλέψει, παραδέχθηκαν αμερικανοί αξιωματούχοι.

Όπως εξήγησε η δρ Άνν Σάτσατ, εκπρόσωπος των ομοσπονδιακών Κέντρων Ελέγχου & Προλήψεως Ασθενειών (CDC) όσο περνάκαιρός ο ιός συσχετίζεται με ολοένα περισσότερες νευρολογικές επιπλοκές όχι μόνο στα νεογέννητα μωρά αλλά και στους ενήλικες,.

Επιπλέον, τα υπάρχοντα στοιχεία υποδηλώνουν ότι τα κουνούπια που τον φέρουν μπορούν να προσβάλλουν περισσότερες αμερικανικές πολιτείες απ’ ό,τι υπολογιζόταν.

«Τα περισσότερα απ’ όσα έχουμε μάθει γι’ αυτό τον ιό, μόνο καθησυχαστικά δεν είναι», είπε στη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών στον Λευκό Οίκο. «Κάθε νέα πληροφορία μοιάζει να τον καθιστά ολοένα πιο τρομακτικό απ’ ό,τι αρχικά νομίζαμε».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής των Εθνικών Ιδρυμάτων Υγείας (ΝΙΗ) της χώρας δρ Άντονι Φάουτσι επισήμανε ότι πρόσφατες ανακαλύψεις αποκαλύπτουν πως ο Ζίκα είναι εξαιρετικά καταστροφικός για τον εγκέφαλο των εμβρύων, ενώ ούτε οι ενήλικες είναι προστατευμένοι από τις νευρολογικές παρενέργειές του.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, υπάρχουν πλέον αρκετά στοιχεία που δείχνουν ότι μπορεί κάλλιστα να μεταδίδεται και χωρίς τσίμπημα κουνουπιού, αφού έχουν αναφερθεί αρκετά κρούσματα μετάδοσης μέσω της σεξουαλικής επαφής.

ygeia.tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου