ΤΟΠΙΚΟ

Ιδανικός αυτόχειρας ο Ρήγα Φεραίος

ιδανικός-αυτόχειρας-ο-ρήγα-φεραίος-561325

Στο γήπεδο του Μαρτίνου ο Ρήγας Φεραίος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον τοπικό Οπούντιο, προηγήθηκε στο 56’ με τον Χατζή, αλλά δεν μπόρεσε να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα, καθώς γνώρισε την ήττα με 2-1 και έσπασε έτσι το αήττητο δέκα αγωνιστικών.

Ρεπορτάζ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΑΦΛΕΡΗΣ

Το γκολ που χάρισε το τρίποντο της νίκης στους γηπεδούχους σημείωσε ο Καπός στο 95’, που εκμεταλλεύτηκε τον κακό υπολογισμό του γκολκίπερ Κεφαλά.. Το συγκρότημα του Λάκη Μπακάλη σε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι είχε τις ευκαιρίες να φύγει με βαθμό ή βαθμούς, αλλά η τύχη δεν αποτέλεσε σύμμαχο για την ομάδα του Βελεστίνου.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να φτάνουν από μια φορά κοντά στο γκολ. Μόλις στο 5’ ο Μπίκας πραγματοποίησε περίτεχνη ατομική ενέργεια, αλλά το σουτ που επιχείρησε, κατέληξε εκτός εστίας του Τσίμα. Στο 12’ οι γηπεδούχοι, στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψή τους στα καρέ του Κεφαλά, λίγο έλλειψε να ανοίξουν το σκορ, αλλά ο γκολκίπερ του Ρήγα αντέδρασε με εντυπωσιακό τρόπο και με το ένα χέρι απέκρουσε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος σε σουτ του Κόκα. Στο 28’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χατζή πέρασε άουτ με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς έντονες συγκινήσεις.

Στην επανάληψη, ο Ρήγας πραγματοποίησε δυναμικό ξεκίνημα και έδειξε ότι ήταν αποφασισμένος για τη νίκη. Στο 48’ ο Μπίκας επιχείρησε το δυνατό σουτ μετά από εκτέλεση φάουλ του Σπαθή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς σταμάτησε στο δοκάρι. Η υπεροχή για το συγκρότημα του Λάκη Μπακάλη ήταν εμφανής στον αγωνιστικό χώρο και καρποφόρησε στο 56’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σπαθή, ο Χατζής πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων και με κεφαλιά πέτυχε το 0-1. Και ενώ όλα έδειχναν να βαδίζουν καλά για το Ρήγα, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Οπούντιος κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια με τον Γριτζάπη, που εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αμυντικής γραμμής των φιλοξενούμενων. Οι δύο ομάδες έδειχναν να έχουν συμβιβαστεί με το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ένα τραγικό λάθος του αλάνθαστού μέχρι εκείνη τη στιγμή Κεφαλά, που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, έδωσε τη δυνατότητα στον Καπό στο 95’, να χαρίσει μια ανέλπιστη νίκη στην ομάδα του.

Μπακάλης: «Κρίμα που δεν πήραμε κάτι…»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής των κυανόλευκων Λάκης Μπακάλης δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ «Ηταν ένα καλό παιχνίδι με δύναμη και πάθος μεταξύ δύο ποιοτικών ομάδων. Στο πρώτο μέρος ο Οπούντιος μας πίεσε, αλλά εμείς αντιδράσαμε σωστά αμυντικά και μπορέσαμε να κρατήσουμε το μηδέν. Στην επανάληψη ισορροπήσαμε, αναλάβαμε τα ηνία στο παιχνίδι και είχαμε ένα δοκάρι και ένα γκολ με τον Χατζή. Στο τελευταίο ημίωρο ο αντίπαλος, χωρίς να μας απειλήσει ιδιαίτερα, έφτασε στη νίκη μετά και από ένα λάθος υπολογισμό στην τελευταία φάση της αναμέτρησης. Είναι πραγματικά κρίμα που δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι και κόντρα σε μια ομάδα με δυνατή έδρα. Παρόλα αυτά δεν τον βάζουμε κάτω. Εχουμε μάθει να λειτουργούμε και να αντιδράμε σωστά μετά από ήττες και θα συνεχίσουμε με την ίδια φιλοσοφία και στους επόμενους αγώνες, μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος».

ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ: Τσίμας, Κουτσούμπας, Στυλιανός, Σπυριδάκης, Μπαρκώσης, Γκριτζάπης, Νικολόπουλος (89’ Μαλέρδος), Βλάχος, Καπός, Καντού, Κόκα (75’ Κωτσαλάς).

ΡΗΓΑΣ: Κεφάλας, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής, Ναουμίδης, Αλεξίου, Χατζής, Κεμάλι (85’ Γεωργαντζής), Μπίκας (89’ Γούτσιος), Ζενούνι, Μαλάκος (46’ Γουτουλης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου