ΤΟΠΙΚΑ

Η Βολιώτισσα που κυριαρχεί στις κερκίδες των γηπέδων στο μουντιάλ της Βραζιλίας

η-βολιώτισσα-που-κυριαρχεί-στις-κερκί-450790

Με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα της εθνικής μας ομάδας με την Ιαπωνία, που έδωσε ισόπαλο αποτέλεσμα, αναπτερώνοντας τις ελπίδες μας για παραμονή στα γήπεδα του Μουντιάλ, οι κάμερες ακολούθησαν τους ποδοσφαιριστές μας να κινούνται προς την κερκίδα με τους Ελληνες φιλάθλους, που έδωσαν την ψυχή τους να ενθαρρύνουν με συνθήματα τους παίκτες.

Μία από τις κάμερες επικέντρωσε στον αρχηγό της Εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας Γιώργο Καραγκούνη και οι τηλεοπτικοί δέκτες σε όλο τον κόσμο μετέδωσαν την κίνησή του να βγάλει την μπλούζα του αγώνα και να τη δωρίσει σε έναν από τους φιλάθλους. Η αγωνιστική μπλούζα του αρχηγού δόθηκε στα χέρια της Θεανώς Διακόσια, της Βολιώτισσας που ακολουθεί πιστά την Εθνική ομάδα σε όλες τις αναμετρήσεις της.

«Ηταν μία πραγματικά μοναδική στιγμή!», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η «πρωταγωνίστρια» της τηλεοπτικής σκηνής. Η μπλούζα με το νούμερο «10», ήταν το καλύτερο δώρο για την ίδια, όπως λέει, καθώς εκείνη την ημέρα ήταν η ημέρα των γενεθλίων της.

«Καλημέρα από τη Βραζιλία τη χώρα που βράζει ο ήλιος. Καλημέρα από τη στρογγυλή θεά που φέρνει τους φίλους κοντά!», θέλησε να απευθυνθεί σε όλους μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ η Θεανώ Διακόσια, όταν τη ρωτήσαμε για αυτή την ξεχωριστή για την ίδια στιγμή.

«Ο Καραγκούνης είναι έμπνευση για την ομάδα, για τους μικρότερους που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Του αξίζει να είναι αρχηγός», σχολίασε και συνέχισε: «Οταν έβγαλε τη μπλούζα πλησιάζοντας την κερκίδα μας, κατευθύνθηκε προς άλλον φίλαθλο. Για μια στιγμή κοντοστάθηκε, γύρισε το βλέμμα του προς εμένα, με κοίταξε και μου την πρόσφερε. Ηταν το πιο ωραίο δώρο!».

Ελληνες από κάθε γωνιά της χώρας, μεταξύ των οποίων και Βολιώτες, έχουν βρεθεί στη Βραζιλία, δίπλα στην Εθνική μας, που θα δώσει την επόμενη μάχη της πρόκρισης στα προημιτελικά, αύριο Τρίτη με την Ακτή Ελεφαντοστού.

«Η Βραζιλία είναι τεράστια χώρα, μα οι άνθρωποι πολύ φιλικοί και φιλόξενοι», μας μετέφερε η κ. Διακόσια. «Τα παιδιά, οι σύγχρονοι ήρωές μας, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ταξιδεύουν τα ελληνικά χρώματα, τις αξίες του αθλητισμού στην άλλη άκρη του Ατλαντικού! Στο πρώτο ματς μπορούσαν περισσότερο, όμως, έγινε καλύτερος συντονισμός με την Ιαπωνία.

Τώρα πάμε μόνο για τη νίκη, μόνο για την περηφάνια μας με την Ακτή! Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους υπέροχους φίλους μου για τις ευχές των γενεθλίων μου και βέβαια στον αρχηγό μας, το Γιώργο Καραγκούνη, που μου χάρισε την ημέρα εκείνη το μπλουζάκι της ομάδας μας! Η στρογγυλή θεά ταξιδεύει με φίλους καλούς. Οι Ελληνες είναι πολλοί, η Ελλάδα μας είναι παντού. Ενα ταξίδι στο όνειρο είναι αυτό και ελπίζω οι Ελληνες αθλητές να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση σε όλους τους νέους προς τον αθλητισμό. Καλή επιτυχία να έχουμε!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου