ΤΟΠΙΚΑ

Αποχή από τις εξετάσεις ενεργειακών επιθεωρητών

αποχή-από-τις-εξετάσεις-ενεργειακών-ε-389996

Σε αποχή από κάθε διαδικασία εξέτασης για την ανάδειξη Ενεργειακών Επιθεωρητών καλεί τα μέλη του ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων και το Περιφερειακό Τμήμα Νομού Μαγνησίας εναντιώνεται στη διαδικασία εξετάσεων ανάδειξης Ενεργειακών Επιθεωρητών που αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.

«Μία τέτοια διαδικασία ακυρώνει τους ακαδημαϊκούς τίτλους και είναι η αρχή μίας διαδικασίας πιστοποιήσεων με φορέα το ΤΕΕ, το οποίο μέσα στα πλαίσια προώθησης των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της απελευθέρωσης του επαγγέλματος, αναλαμβάνει τη διαδικασία υλοποίησης της πολιτικής αυτής, δηλαδή της αποσύνδεσης του διπλώματος από την άσκηση του επαγγέλματος», τονίζεται σε ανακοίνωση.

Για το Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών όλοι οι τίτλοι σπουδών υποβαθμίζονται σε ένα απλό εισιτήριο για τη διαδικασία των επαγγελματικών εξετάσεων του ΤΕΕ χωρίς να έχουν καμία αξία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Αλπάκη: «Οι διαδικασίες αυτές οδηγούν σταδιακά στη δημιουργία μίας μάζας φτηνού, ευέλικτου και χωρίς δικαιώματα επιστημονικού – τεχνικού προλεταριάτου με μισθούς και αμοιβές πείνας».

Πριν από τρία – τέσσερα χρόνια που ξεκίνησε η διαδικασία πιστοποίησης, επειδή το κράτος δεν είχε συστήσει φορέα, ζητούνταν μόνο η παροχή δικαιολογητικών και δεν υπήρχε υποχρέωση για εξετάσεις. Δίνονταν μόνο μία προσωρινή άδεια ενεργειακού επιθεωρητή που είχε ισχύ για έναν χρόνο. Τελευταία ημερομηνία ισχύος ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2014.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου