ΤΟΠΙΚΑ

100 γιατροί στα ΠΕΔΥ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

100-γιατροί-στα-πεδυ-θεσσαλίας-και-στερε-389982

Δεσμεύσεις για συνταγογράφηση ανασφάλιστων

Εκατό επικουρικούς γιατρούς θα προσλάβει η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς η διαδικασία για την έγκριση του διαγωνισμού βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας έκανε χθες γνωστό ότι εκατό επικουρικοί γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων θα στελεχώσουν τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας με προκήρυξη διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί λίαν συντόμως.

Ο αναπληρωτής Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Γρηγόρης Δασταυρίδης ενημέρωσε ότι η Υγειονομική Περιφέρεια συγκέντρωσε τα στοιχεία με τα οργανικά κενά στα Πρωτοβάθμια Εθνικά Δίκτυα Υγείας της αρμοδιότητάς της καθώς και τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία.

«Το κεντρικό συμβούλιο ζήτησε προχθές να στείλουμε τα κενά ώστε ανάλογα με τις ανάγκες να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός. Πανελλαδικά η προκήρυξη θα αφορά στην κάλυψη 900 θέσεων εργασίας» συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί ότι η ροή ασθενών κατά ειδικότητα που εξετάζονται στα ΠΕΔΥ Βόλου και Λάρισας είναι περίπου 280-300 περιστατικά ημερησίως, ενώ στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα 120-130.

Πρόκειται συνολικά για τους ασθενείς που εξετάζονται, ασφαλισμένους και μη. Ωστόσο στα ΠΕΔΥ δεν υπάρχει δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμάκων στους ανασφάλιστους πολίτες. Αυτή τη στιγμή αυτή την απόφαση περιμένουμε ότι πλέον θα επιτρέπεται, είπε ο κ. Δασταυρίδης.

Για τους απόρους, εξήγησε, υπάρχει η δυνατότητα συνταγογράφησης. «Όσοι έχουν βιβλιάριο Πρόνοιας έχουν το δικαίωμα. Οι ανασφάλιστοι ασθενείς θα καλυφθούν και στο θέμα των φαρμάκων, καθώς ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι θα βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστεί το θέμα με το υπόλοιπο από το πλεόνασμα ή τη λίστα Λαγκάρντ.

Να σημειωθεί ότι στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας το κοστολόγιο για τις εξετάσεις και τη νοσηλεία ανασφάλιστων ασθενών είναι 750.000 ευρώ ετησίως.

Οι προσλήψεις στην 5η ΥΠΕ θα αφορούν στα ΠΕΔΥ, τα Κέντρα Υγείας καθώς και τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου